Oost Hajar

Het Hajargebergte is een indrukwekkend gebergte gelegen rondom meren en vijvers in het noordoosten van Oost Hajar, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oost Hajar. In het gebied vind je traditionele dorpjes, ravijnen en wadi’s. Bezoek ook Hatta, een traditioneel bergdorpje. Djabal Sjams gelegen boven op het indrukwekkende el Hajar massief is een beetje vergelijkbaar met de Grand Canyon.

Informatie over Oost Hajar

Beste foto's & tips van Oost Hajar

'460169' door huubverbeek '460169' door huubverbeek

OmanOost Hajar

OmanOost Hajar

Grand Canyon van Oman

huubverbeek

Djabal Sjams gelegen boven op het indrukwekkende el Hajar massief is vergelijkbaar met de Grand Canyon .( niet zo hoog en er stroomt zelden water doorheen).Vanaf Wadi Ghul kun je er ook met een 4x4 in.Dan zie je pas hoe hoog deze bergen zijn.Je moet dan wel opletten dat het niet geregend heeft of gaat regenen want dan moet je je zo snel mogelijk uit de voeten maken.Vanuit Djabal Sjams kun je ook heel indrukwekkende wandelingen maken en plaatjes zien zoals bovenstaande.

'439219' door chateau '439219' door chateau

OmanOost Hajar

OmanOost Hajar

Hajar-gebergte.

chateau

We zijn met onze 4WD van de verharde weg afgegaan en zoeken wat meer avontuur. We komen terecht op een weg waar aan het begin een bord staat dat aangeeft dat je hier alleen maar met een 4WD in mag. En dit werd ook nog gecontroleerd bij een politiepost. Goede keus dus! De uitzichten zijn grandioos. Overal zie je opengescheurde bergen met altijd op de achtergrond het machtige Hajargebergte. (graag even openen aub.)

'390969' door pensionado '390969' door pensionado

OmanOost Hajar

OmanOost Hajar

Hoogste berg

pensionado

Als je in Oman een auto huurt (en dat is sterk aan te bevelen) neem dan een 4WD. De mooiste plekken bereik je alleen over 'dirt roads' met veel stenen die een gewone auto zouden ruïneren. Het landschap in de kale bergen is fascinerend door zijn woeste schoonheid. Dit is de weg naar de top van de Jebel Chams (Berg van de Zon) in het noordoosten van Oman. Deze berg is met ruim 3000 m de hoogste van het land en onderdeel van de Al Hajar bergketen. Omdat de wegbewijziring te wensen over liet, was het soms niet duidelijk welke weg wij moesten inslaan om de top te bereiken.

Laat kaart zien

Laatste Oost Hajar artikelen

De verborgen wadi's van Oman

Ze vormen de sterattracties van Oman: de wadi’s, lege rivierbeddingen in diepe kloven tussen gigantische bergen aan weerszijden. Vijf spectaculaire wadi’s die je niet mag missen.

Ze vormen de sterattracties van Oman: de wadi’s, lege rivierbeddingen in diepe kloven tussen gigantische bergen aan weerszijden. Vijf spectaculaire wa...