Muscat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de arm van gids Mo

Muscat,
Oman


Op zijn sokken, totaal op zijn gemak, relaxed zittend op de arm van gids Mohammed begeeft onze zoon zich door de enorme Sultan Qaboes-moskee. Mo wijst alle prachtige details aan, gaat op zijn knieën om het tapijt te laten voelen en laat geheime doorkijkjes zien. Met handen en voeten, want zoonlief spreekt nog geen Engels. Het volgende moment dribbelt hij weer aan de hand van Mo door de indrukwekkende ruimtes, en vergeet totaal dat hij hier eigenlijk met ons is. Wij genieten ervan en kijken ook onze ogen uit.
Oman is een fijn land om met kinderen doorheen te reizen: heerlijke stranden, kleuren en geuren in de souk en op de vismarkt in Muscat, op zoek naar zeeschildpadden op het strand van Raz-al-Jinz, slapen in een tent in de woestijn en de vriendelijke bevolking.

Onze zoon gaat al van jongs af aan met ons mee op reis en geniet hier minstens zoveel van als wijzelf. Op onderzoek en avontuur, onbevangen en met een open blik. Waardoor ook wij de wereld weer door de ogen van een kind zien en waardoor de meest bijzondere ontmoetingen ontstaan.