Hajargebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang over het Hadjar gebergte

Hajargebergte,
Oman


De off road route van Rustaq naar Al Hamra is er één die ik niet snel zal vergeten. En alleen omdat het zo'n geweldige route was om te rijden! In Rustaq is een oud fort dat je kunt bezoeken, daarna ga je off road en rijd je naar Wadi Bani Awf, met kliffen zo hoog en ravijnen zo diep dat je als chauffeur toch maar liever goed de weg in de gaten houdt.
Je komt langs de little Snake Canyon, waar het water zich langs de rotsen slingert, en bereikt na een spannende gravelweg het oasedorpje Bilad Sayd, een groene plek in het dorre landschap. Leuke plek om even uit te stappen (laat je auto buiten het dorp staan en verken te voet het plaatsje).
Op de stijgende gravelwegen hoop je maar dat er geen tegenligger komt, dat betekent achteruit over de smalle weg naar een inham, zodat de andere auto kan passeren. Het is ons één keer overkomen en dat was toch wel een gevalletje klotsende oksels.
Nog even genieten van het Hadjar gebergte om je heen, en aangekomen in Al Hamra snel het hotel opzoeken: wat een plaatje! De ondergaande zon laat de bergen in laagjes achter, morgen weer een dag.