Hajargebergte beste reistijd

Het weer in Hajargebergte

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hajargebergte te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hajargebergte? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Hajargebergte

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hajargebergte:De minst hete periode, rond de 25°C, ligt tussen november en maart. Andere maanden zijn heel heet. In augustus vieren de Hajargebergteis vakantie en vertrekken zij massaal richting de zuidelijke provincie Dhofar voor het grote culturele festival de Khareef. In Dhofar is het dan regentijd en een stuk koeler dan in Muscat.


Reisadvies Hajargebergte: is Hajargebergte veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
Eind augustus (exacte data variëren per jaar) Khareef, Januari/februari Muscat festival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Hajargebergte

Beste foto's & tips van Hajargebergte

'448456' door PleunGroeneveld '448456' door PleunGroeneveld

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Hajar gebergte Oman

PleunGroeneveld

Nizwah is een stad in Oman en vormt de hoofdplaats en grootste stad van de regio Ad Dachiliyah. De stad ligt op ongeveer 140 kilometer (1,5 uur) van Muscat. Nizwah telde, inclusief Burkat Al Mooz en Jabal Achdar 68.785 inwoners bij de volkstelling van 2003. Het is de oude hoofdstad van de regio Oman al-Wusta, de centrale kernregio van Oman.

'553889' door aticketto '553889' door aticketto

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Hadjargebergte

aticketto

Als je door een landschap als dit rijd in Oman kom je regelmatig waarschuwingsborden tegen voor overstromingen of Wadi’s. Een wadi is een rivierdal in droge gebieden dat gedurende het grootste deel van het jaar droog staat. Gedurende natte periodes en regenbuien stroomt echter veel water door de wadi. Dit kan vrij onverwacht gebeuren. Aangezien woestijnreizigers wadi's vaak als pad gebruiken, lopen zij het gevaar om tijdens een regenbui door het water te worden verrast. Zo kan het gebeuren dat mensen in de woestijn verdrinken. Hier op de foto zie je zo’n pad, dat nu wordt gebruikt als weg, waar het water verzameld en zo dus snel riviertjes worden die naar het dal en dus de wadi’s leiden.

'489316' door chateau '489316' door chateau

OmanHajargebergte

OmanHajargebergte

Jebel Shams in de...w

chateau

De Jebel Shams is de hoogste berg van het Hajargebergte in Oman. De hoogte is ongeveer 3000 meter. De berg ligt op 150 kilometer rijden van de hoofdstad Muscat. In de zomer schommelt de temperatuur rond de twintig graden. In de winter is de temperatuur rond het vriespunt.

Laat kaart zien