Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verblijf in Pokhara en zweefvlucht langs himalaya-toppen

Pokhara,
Nepal


Als je bij het uitstippelen van je reis door Nepal Pokhara wil aandoen, dan is het zeker te overwegen om dan te verblijven in de Fishtail lodge. Deze prachtige lodge ligt op een eilandje in het meer iets buiten het dorpje. Je hebt er een waanzinnig uitzicht. Om er te komen moet je overvaren met een pontje. De man die het pontje vaart (aan het touw trekt) is gekleed in een strak uniform. Hij legt het touw steeds in mooie cirkels op het houten dek van het pontje.

Wie in de buurt van Pokhara verblijft, al dan niet in de fishtail lodge, moet zeker informeren naar de mogelijkheden om met een ultra light een zweefvlucht te maken langs de Himalaya-toppen.
Deze vluchten worden gedaan door de[url="http://aviaclubnepal.com/ultalight-flights/pokhara-flight/" target="_blank"] 'Avia Club Nepal'[/url]. De vliegtuigjes zien er uit als een half ei op wielen met een linnen vleugel daarboven. Het vliegtuigje is open. Je krijgt een jack, helm en handschoenen. Het materiaal is uitstekend. De piloten zijn russen die hun opleiding hebben gehad bij de Russische luchtmacht. Ik vond het onvergetelijk.