Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht vanaf Peace Pagode op het Annapurna massief van de Himalaya.

Pokhara,
Nepal


In Nepal aan de voet van de Himalaya ligt de plaats Pokhara. Vanuit hier vertrekken of eindigen vele expedities naar deze bergketen.

Een aanrader is om vanaf Pokhara Lakeside je met een roeiboot naar de overkant van Lake Phewa te brengen. Je komt eerst langs een eilandje waar je een kleine twee verdiepingen Hindu tempel de Tal Barahi Mandir of de Gouden Tempel kan bekijken. Hier waren vele pelgrims aan het offeren. Ga verder naar de overkant om via een smal stenen pad een heuvel te beklimmen. Je komt hierna bij een boeddhistisch klooster met een witte pagode - Peace Pagode of Pagode van de Vrede genoemd> Deze staat op een smalle bergkam.

Hier en tijdens de klim mooi uitzicht op Pokhara, Phewa meer en het Annapurna massief van de HimalayaJe zag verschillende Annapurna bergen, Annapurna South 7219m, Annapurna B.C. 7219m, Annapurna III 4130m, Annapurna IV 7525m. Maar de Machhapuchhre ook wel de Fishtail of Vissenstaart genoemd met zijn 6997m viel het meeste op door zijn puntige piek.Wat een prachtig uitzicht.

Een andere aanrader is het uitzichtspunt bij Sarangkot te gaan op 1592 meter hoogte. Dit is iets dichterbij en iets ander uitzicht.