Patan

Na hoofdstad Kathmandu en Pokhara is Patan de grootste stad van het land. Patan ligt in de Kathmandu-vallei in het centrale deel van Patan. Enkele bezienswaardigheden zijn het Patan Durbar Square, de historische toegangspoort tot het oude centrum Patan Dhoka, de boeddhistische Gouden Tempel en de Kumbheswor Tempel.

Informatie over Patan

Beste foto's & tips van Patan

'489034' door channeke '489034' door channeke

NepalPatan

NepalPatan

Hangjeugd!

channeke

Ik bracht een bezoek aan Patan, de oudste stad van de Kathmanduvallei. Deze foto is genomen op het Dubar Square. Tussen de prachtige bouwwerken zit deze 'hangjeugd' heerlijk te kletsen op een muurtje en kijkt wat er zoal voorbij komt. :-) Rondom Durbar Square zijn verschillende interessante werkplaatsen te vinden waar Boeddhabeelden worden gemaakt en verkocht. Kortom....een heerlijk stukje Nepal!

'493004' door channeke '493004' door channeke

NepalPatan

NepalPatan

Brede lach!

channeke

Tijdens een bezoek aan Patan zat deze dame in een deuropening te kijken naar wat de mensen op straat aan het doen zijn. Bij het maken van mijn foto kijkt zij verlegen opzij maar met een brede glimlach.

'494741' door channeke '494741' door channeke

NepalPatan

NepalPatan

Ik ben Pinokkio!

channeke

Deze mevrouw zat ongegeneerd aan haar neus te frunniken. Ik kon het niet laten om dit op beeld te zetten. Deze dame zat samen met een aantal andere dames op de grond voor de voordeur van een huis. De één zat lontjes te maken voor het offeren, eentje maakte schoenen schoon in een teiltje met water en deze dame zat aan haar neus :-). Ieder zijn taak zullen we maar zeggen ;-). De mensen leven in Patan veel op straat, gewoon voor de deur. In dit rustige stuk stad is het hierdoor prachtig om mensen te kijken en te zien wat zij dagelijks doen!

Laat kaart zien