Yangon Region

Foto door Reisreporter dcamijnders

Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, is belachelijk groot. Wij hebben in tien dagen ruim 5000 kilometer afgelegd om de mooiste plekken en routes te zien. Op die routes zijn, afgezien van oogstrelende natuur, geen voorzieningen. Er liggen een paar kleine dorpen op de kaart, met coole namen als Little Salmon, Destruction Bay en Beaver Creek. Stel je er niet te veel van voor - meer dan twee huizen of een loods is het vaak niet. In Yukon wonen zelfs zo weinig mensen dat het geen offi  ciële provincie is maar een territory, zonder eigen bestuursrecht. Was Yukon vroeger het terrein van goud- en zilverzoekers, tegenwoordig wordt er ?ink in het toerisme geïnvesteerd, met ‘Larger than life’ als slogan. Daar is niks van gelogen. Ga je hiken, dan ben je direct in ongerepte natuur, met elanden, wolven en beren. Raften, kajakken, bergbeklimmen en vissen behoren tot de andere activiteiten waarvoor je als outdoorfanaat het rijk alleen hebt, idealiter met een voorstelling van het noorderlicht als grote finale.

 

Informatie over Yangon Region

Beste foto's & tips van Yangon Region

'1090877' door chateau '1090877' door chateau

BirmaYangon Region

BirmaYangon Region

Pottenbakster in...Tw

chateau

Vanuit Yangon zijn we met het openbaar vervoer naar het pottenbakkersdorpje Twante gereden. Overal behulpzame, vriendelijke mensen. Eenmaal aangekomen in het dorpje zijn we zelf op onderzoek gegaan. BIj deze pottenbakster waren we meer dan welkom , Ze was blij met onze belangstelling.

'1112960' door CBurgstad '1112960' door CBurgstad

BirmaYangon Region

BirmaYangon Region

Voldoende beschermd

CBurgstad

In Bago bezoeken we vroeg in de ochtend de markt. In één lange straat, met slechts hier en daar een zijstraatje, zijn veel winkeltjes en kraampjes. Er is een veelheid aan producten te koop waarbij groente en fruit de hoofdmoot vormen. De vrouwen die deze producten verkopen komen veelal van het platteland en zij hebben zich goed ingesmeerd met thanaka. Thanaka is een soort pasta, gemaakt van de bast van de thanaka boom, vermengd met water. Dit beschermt goed tegen de (brandende) zon en voorkomt uitdroging. Deze vrouw heeft zich goed ingesmeerd waardoor haar wenkbrauwen, ogen en lippen zeer nadrukkelijk uitkomen.

'1115044' door antwan '1115044' door antwan

BirmaYangon Region

BirmaYangon Region

Jonge monniken in Bag

antwan

Tijdens een wandeling door een oud tempelcomplex in de stad Bago kwamen we deze 2 jonge monniken tegen. Ze vonden het geen enkel probleem dat ik ze fotografeerde. In Myanmar moet elke jongeman voor zijn 20ste in ieder geval een keer het klooster in om de leer van het Boeddhisme te begrijpen. Hoe lang ze vervolgens in het klooster blijven bepalen ze zelf. Sommigen vertrekken al binnen een week en anderen vertrekken nooit meer. Maar omdat het een verplichting is en veel jongeren langer blijven (ze krijgen dan in ieder geval dagelijks te eten en hebben een fatsoenlijke slaapplek) kom je deze jonge monniken overal in Myanmar tegen. Zo ook dus in dit prachtige fotogenieke tempelcomplex in Bago, een weinig door toeristen bezochte stad noordelijk van Yangon.

Laat kaart zien