Rakhine

Rakhine is een staat aan de zuidwestkust van het land en heeft Sittwe als regionale hoofdstad. Het gebied staat bekend om de mooie tempels en pagodes en 'the Lost City of Mrauk U'. Kenmerkend zijn ook de typische dorpjes waar de Chin-stam woont met hun kleurrijke, traditionele kleding en de getatoeëerde gezichten van de (voornamelijk oudere) vrouwen.

Informatie over Rakhine

Beste foto's & tips van Rakhine

'484687' door gorke '484687' door gorke

BirmaRakhine

BirmaRakhine

Thanaka, Birma

gorke

Thanaka is een lichtgele verfstof die vrouwen en meisjes, soms in figuren, op hun gezicht aanbrengen. De verfstof wordt gemaakt van de bast van de Murraya paniculata. De lichtgele pasta beschermt de huid tegen de zon, voorkomt uitdroging en zorgt voor verkoeling. Daarnaast lijkt het alsof de huid lichter wordt en dat is weer een schoonheidsideaal voor de vouwen uit Myanmar.

'322190' door gorke '322190' door gorke

BirmaRakhine

BirmaRakhine

Sterk

gorke

Het voordeel van reizen per taxi is dat je overal waar je wil kan stoppen. Toen ik deze sterke vrouw zag lopen met haar drie collega's wilde ik natuurlijk even een foto stop maken. De dames vonden het geweldig om terug te zien.

'186526' door Everlasting '186526' door Everlasting

BirmaRakhine

BirmaRakhine

A new broom

Everlasting

(je moet deze open maken) Mrauk U has limited elelctricity, her house and thin blankets may not offer much warmth during the chilly nights, her few cooking pots may never be full, her broom was her only household equipment. Yet every morning she and her women neighbours are out sweeping the streets of the village. I watched with admiration and thought how much I take for granted.

Laat kaart zien

Laatste Rakhine artikelen

Dit moet je weten over de genocide in Myanmar

Sinds Myanmar zich vanaf 2011 mondjesmaat openstelde voor toeristen, is het Aziatische land populair dan ooit. Maar terwijl backpackers en rondreizigers genieten van al het moois, is aan de andere kant van het land een complete bevolkingsgroep – de islamitische Rohingya – op de vlucht voor het milit...

Sinds Myanmar zich vanaf 2011 mondjesmaat openstelde voor toeristen, is het Aziatische land populair dan ooit. Maar terwijl backpackers en rondreizige...