Mrauk U

Mrauk U ligt ver van de bewoonde wereld in het zuidwesten van het land, waar je rond kunt dwalen tussen de vele tempelcomplexen. De tempels, de kloosters, het voormalig paleis en de verwoeste stadsmuren scheppen een beeld van wat een mooie plek dit geweest moest zijn in de 16e eeuw.

Informatie over Mrauk U

Beste foto's & tips van Mrauk U

'497852' door Esthers '497852' door Esthers

BirmaMrauk U

BirmaMrauk U

Mrauk U monniken

Esthers

Tijdens een dagje fietsen het tempel gebied van Mrauk u kwamen we aan bij het Bandoola Kyaung klooster waar we van deze monniken een hele rondleiding kregen. Je hebt er ook een klein museum bij met boeddhistische kunstvoorwerpen en antiek.

'523424' door Esthers '523424' door Esthers

BirmaMrauk U

BirmaMrauk U

Opfrissen

Esthers

Deze kinderen frissen zich zelf even op aan het eind van weer een warme dag als ze toch water gaan halen bij het water reservoir. Aan het einde van de dag is het hier druk met wassen en water halen en dat ten midden in het tempel gebied van Mrauk U.

'499157' door twalia '499157' door twalia

BirmaMrauk U

BirmaMrauk U

Tempels van Mrauk U

twalia

Mrauk U is de op één na bekendste archeologische plaats in Myanmar en wordt ook wel 'Little Bagan' genoemd. De tempels zijn kleiner en jonger in vergelijking met de tempels van Bagan. De tempels werden in het verleden ook wel aangezien voor forten, omdat de bouwstijl robuust is. Op de foto staat Laymyetnha Paya, de oudste tempel van Mrauk U.

Laat kaart zien