Malediven Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Malediven gaan onder water

Gepubliceerd: 29 sep 2009
1

De veertien ministers van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben nieuwe pakken aan moeten schaffen voor hun raadsvergadering. Duikpakken welteverstaan.

Gewapend met schoolborden willen de ministers de klimaatverandering onder de aandacht brengen met deze actie.

Waterspiegel

Vanwege de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe, waardoor de waterspiegel stijgt. De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau en klimaatverandering kan voor deze eilanden het einde betekenen.

Sparen

De overheid is al geld aan het sparen voor de 330.000 inwoners van de 202 bewoonde eilanden, zodat deze elders stukken land kunnen kopen, mochten de Malediven onder water verdwijnen.

Nieuw onderkomen

Er wordt onder andere gekeken naar Australië, India en Sri Lanka. Hopelijk kunnen deze landen in geval van nood de inwoners een thuis bieden.

Kopenhagen

In december komen meer dan 190 milieuministers bij elkaar in Kopenhagen om overeenstemming te bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen. De ministers van de Malediven hopen dat er dan een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Malediven artikelen
Handige Tips
Columbus-trucje: Bespaar honderden euro’s bij Booking

31 aug 2017, Surf jij, net als veel andere Nederlanders, ook naar booking.com om accommodatie te regelen? Laat je dan niet in het ootje nemen. Want met een handige maas in de wet bespaar je honderden euro's nog vóórdat je vertrekt!

0
Reportage
##De Malediven: 12 prachtige accommodaties

13 aug 2016, Tot een aantal jaar geleden kon je op de Malediven alleen in dure resorts overnachten en niet op de lokale eilanden, waar de locals wonen. Het overheidsbeleid is inmiddels gewijzigd: de lokale eilanden zijn geopend voor reizigers en de Malediviër...

0
Reisnieuws
Malediven van de locals

23 dec 2015, Het onbewoonde eiland Walla niet ver van het Niyama Resort in de Dhaalu-atol, met op de voorgrond onze dhoni, een Maledivische zeilboot waarmee vroeger vracht tussen de eilanden en atols van de archipel werd vervoerd. Eenmaal op het eiland, kun je...

0

Reacties van bezoekers Reageer

vandegoor

Door: vandegoor • Geplaatst op

1,5 meter? Zelfs het IPCC heeft het slechts over 60 centimer, als ze gelijk zouden hebben.

http://climaterealists.com/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.