Vang Vieng

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Landelijk Laos in Vang Vieng

Vang Vieng,
Laos


Vang Vieng, een plek in Laos met een bijzondere reputatie. Wanneer je dit stadje intoetst op Google, zul je op menige site lezen dat dit een typisch backpackersoord is, dat het een party-bestemming is, dat er veel drugs wordt gebruikt en dat men er vooral komt om te tuben in de rivier. Dit laatste is niet geheel zonder gevaar gebleken, want in het verleden zijn er tientallen reizigers verdronken tijdens het tuben (in een band op de rivier met de stroom mee dobberen), vaak in combinatie met alcoholgebruik. De regering heeft hierdoor het tuben aan banden gelegd (lijkt een slechte woordgrap), en de meeste illegale bars langs de rivier hebben hun deuren gesloten. Toch is het aan te raden er heen te gaan en je eigen oordeel te vellen!

Oké er hangen backpackers rond, maar écht storend is het niet. En ja, we hebben zelfs een menukaart gespot in een restaurant met Happy Shakes, Magic Mushroom Pizza's en Opium Knoflookbrood: best apart! Maar een partyscene? Nee, die valt nauwelijks te ontdekken. Sterker nog, Laos heeft een avondklok, dus voor middernacht is alles alweer muisstil op straat.

Wat je wél treft, is een waanzinnig mooi landelijk gebied, omzoomd met karstgebergten. Ga fietsen door de indrukwekkende landschappen en wees verrast door dit gebied. Vergeet alles wat je leest op internet en geef Vang Vieng een kans wanneer je Laos bezoekt, want het is misschien landschappelijk gezien wel de mooiste regio van het land!