Centraal Laos beste reistijd

Het weer in Centraal Centraal Laos

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal Centraal Laos te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Centraal Laos? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Centraal Laos

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal Laos:De beste reistijd voor Centraal Laos is november t/m februari. Een overstroomde Mekong rivier, onweer en stortbuien: het regenseizoen is van juni tot en met oktober in volle gang. Droge dagen volgen tussen november en april. Maart en april zijn bloedheet. Wanneer je tussen december en februari de bergen intrekt is een winterjas geen overbodige luxe.


Reisadvies
Voor Centraal Laos geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 januari Pathet Lao Dag, 13 augustus Lao Issara, 12 oktober Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Centraal Laos

Beste foto's & tips van Centraal Laos

'425943' door whelder '425943' door whelder

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Wier oogsten

whelder

In de buurt van Vang Vieng groeit heel veel wier in de rivier. Dit wier wordt geoogst en gedroogd. Je kunt het in pakjes kopen als een snack. Vergelijk het met het eten van chips (alleen een stuk gezonder).

'552959' door marcvankessel '552959' door marcvankessel

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Pijn lijden op de...M

marcvankessel

Als je van Nong Khiaw naar Luang Prabang wil reizen heb je 2 mogelijkheden; Een 3 uur durende rit over de weg in een vol gepakt minibusje, of met een 7 uur durende boottocht over de Mekong. De keuze lijkt me logisch. De boottocht is geweldig. Daarmee bedoel ik; de uitzichten zijn geweldig. Je komt langs dorpjes die alleen via het water te bereiken zijn, je vaart langs rijstvelden en door een prachtig karstgebergte. So far so good. Maar wie vaker in Azie een longtail heeft genomen, weet dat daar achterin een V8 ligt die een verschrikkelijke teringherrie maakt. En dat dus 7 uur lang. Tel daar bij op dat je de gehele rit op een hardhouten bankje zit, en dus kun je nagaan dat we op een gegeven moment blij waren om Luang Prabang in de verte te zien liggen. Het was een aanslag op je trommelvliezen en op je zitvlees. Maar ik zou het morgen toch weer doen. Zo mooi.

'207036' door Fransvdg '207036' door Fransvdg

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Vallei van de kruiken

Fransvdg

In de Vallei der Kruiken zijn honderden gigantische kruiken te zien. De grootste zijn 3 meter hoog, hebben een diameter van 30 cm en wegen tot 6 ton. De kruiken zijn gemaakt uit rotsblokken van de bergen die de vallei omringen. De oorsprong van de kruiken is onbekend. De meest aanvaarde archeologische theorie is dat ze 2500-3000 geleden zijn gemaakt door een volk dat de vallei toen bewoonde. Sommige onderzoekers nemen aan dat ze gebruikt werden als graven, de vondst van beenderen en ornamenten van aardewerk en metaal zou daar op wijzen. Wij bezochten de vallei vanuit de plaats Phonsovan. Dit gebied is tijdens de Indochinese (Vietnam) Oorlog zwaar gebombardeerd.

Laat kaart zien