Laos

Laos is een land gelegen in Azië met meer dan 6,8 miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn onder andere Vietnam, Thailand en China. Voor het grootste gedeelte heeft Laos te maken met een tropische savanneklimaat. Het land krabbelt op na vele jaren van oorlog. De sporen van geweld zijn nog duidelijk zichtbaar, maar het land is in opbouw. Qua cultuur en gebruiken kent de bevolking van Laos veel tradities, waardoor het extra interessant is om de locals te ontmoeten.

Vientiane is de hoofdstad en minder chaotisch dan andere Aziatische hoofdsteden. Je kunt makkelijk per fiets of lopend erop uit. Bekijk de triomfboog Patuxai en de belangrijkste tempel van de stad de Wat Si Saket, waar je meer dan 6800 boeddha’s vindt. Langs de boulevard bij de Mekongrivier zul je vele sfeervolle restaurants tegenkomen en mooi uitzicht. Wat ook een bezoekje waard is is de gouden stoepa Pha That Luang, vlak buiten de stad.

Waar de Mekongrivier en Kanerivier samenkomen ligt de vroegere koningshoofdstad Luang Prabang . Hier zul je eeuwenoude tempels aantreffen, die zich kenmerken door daken die bijna tot de grond komen. Een van de mooiste tempels is de Vat Xien Tuong, gelegen in het koninklijk paleis. Wat je ook niet mag missen zijn de Pak Ou-grotten op zo’n 25 kilometer van de stad. Je kunt er met de boot, kano of auto heen. Als je genoeg tempels hebt te zien, stap dan in een bootje om het gebied vanuit een andere omgeving te verkennen of maak een stop bij de Tat Kwangsi waterval.

Vanuit Vientiane of Luang Prabang kun je een uitstapje maken naar het heuvelachtige Phonsavan. Je kunt er goed kennis maken met de cultuur van Laos in combinatie met historie. Bezoek samen met een gids de Phonsavan vlakte vol met kruiken, waarvan de herkomst tot op de dag van vandaag een raadsel is.

Informatie over Laos

Alle highlights van Laos

Beste foto's & tips van Laos

'523119' door Jeanne '523119' door Jeanne

Laos

Laos

De machtige rivier de

Jeanne

We varen over de machtige rivier de Mekong, deze rivier stroomt door 7 landen en heeft een lengte van +/- 4350 km. Voor veel mensen is dit de levensader van hun bestaan. Al varende gaat het dagelijkse leven aan je voorbij, mensen en dieren wassen zich in de rivier, net als de afwas en de kleding. De kinderen bekommeren zich om niets, die maken veel plezier en dat allemaal in de rivier, de Mekong!

'458966' door walterstoffers '458966' door walterstoffers

Laos

Laos

Verlegen monnik

walterstoffers

Pak Lai is een klein plaatsje 8 uur varen stroomopwaarts met een longtailboat richting Luang Prabang. Daar zal je praktisch geen toeristen tegen komen, deze monnik was enig zins verlegen maar met een mooie glimlach liet hij zich toch even zien. scan van negatief.

'515923' door travelbag '515923' door travelbag

Laos

Laos

Drakenboot race

travelbag

Ergens onderweg lopen we tegen een drakenboot race aan. Het hele plaatsje is uitgelopen en men moedigt de boten aan. De boten worden bemand door mensen uit verschillende dorpen uit de omgeving. Men strijdt allemaal het hardst om de winst. Vooral ook het gejoel van het publiek zweept de boel mooi op.

Praktische informatie over Laos

 • Officiele website
  [url="http://www.tourismlaos.gov.la" target=_blank]www.tourismlaos.gov.la[/url]
 • Beste reistijd
  november t/m februari
 • Internet extentie
  la
 • Hoofdstad
  Vientiane
 • Aantal inwoners
  5,6 miljoen
 • Oppervlakte
  40% van Frankrijk
 • Reistijd
  12:50
 • Talen
  Laotiaans
 • Religie
  boeddhisme (60%), animistische religie
 • Tijdsverschil
  6 uur later
 • Tijdverschil
  6 uur later
 • Telefooncode
  856
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Visum verplicht
 • Douane
  Visum verplicht
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, gele koorts, buiktyfus, anti-malaria
 • Aanvlieghaven
  Vientiane (VTE), Pakse (PKZ)
 • Nationale feestdagen
  12 oktober Bevrijdingsdag

Kaart van Laos en omgeving

Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Travel helpt je graag op weg met de volgende 10 handige...

Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een v...

Laos buiten de gebaande paden

Vang Vieng, in het noorden van Laos, staat bekend als feestbestemming. Maar even voorbij de danceparty's wacht een verrassend vredig en ongerept platteland op ontdekkers. Columbus-oprichter Matthijs de Groot vertelt.

Vang Vieng, in het noorden van Laos, staat bekend als feestbestemming. Maar even voorbij de danceparty's wacht een verrassend vredig en ongerept platt...

Laos - De mythe van de Mekong

Wie in Laos de boot pakt en tegen de stroom in op de Mekong vaart, wacht dromerige rivierlandschappen, schitterende boeddhistische tempels en een waterslang die iedereen de stuipen op het lijf jaagt.

Wie in Laos de boot pakt en tegen de stroom in op de Mekong vaart, wacht dromerige rivierlandschappen, schitterende boeddhistische tempels en een wate...