Koeweit Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

Deze kleine olierijke monarchie ligt op het Arabisch Schiereiland aan de kust van de Perzische Golf. Het landschap bestaat voornamelijk uit grindwoestijn en zandvlakten, naar rivieren of meren moet je goed zoeken! Koeweit is jaren gebukt gegaan onder oorlogen, te weten de Iran-Irak oorlog en de Tweede golfoorlog, maar tegenwoordig is het land aan het herstellen en wordt het langzamerhand weer zoals het was. Reizigers kunnen er zonder zorgen heen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een van de historische musea, winkel je suf in de moderne gelijknamige hoofdstad Koeweit, of duik, surf of waterski aan het kustgebied langs de Rode Zee en de Perzische Golf.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Piramide moskee
Piramide moskee
Kuwait City
Herman m
Koeweit-torens, landmark van Koeweit-stad
Koeweit-torens, landmark van Koeweit-stad
Kuwait City
Herman m
Jonge Koeweitse prins
Jonge Koeweitse prins
Koeweit
Marcelkuijper

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Koeweit:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Koeweit kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Koeweitse Dinar (KWD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Koeweit – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Koeweit, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Koeweit gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type G
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Koeweit is Koeweit.
  Het oppervlak van Koeweit is 40% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.