Kazachstan image

Kazachstan


Reisgids

Kazachstan
Azië
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Als je op zoek bent naar rust in een afgelegen land, dan is Kazachstan de juiste bestemming. Het in de schaduw gelegen land van de mega buurstaten China en Rusland, komt niet als eerste in je op als reisbestemming. Toch heeft dit ongerepte land een enorm indrukwekkend (maan)landschap en uitgestrekte natuur. Het land is geschikt voor wandelaars, zeker als je een voorliefde hebt voor een klein beetje treurigheid. Op sommige plekken lijkt het alsof een bombardement het landschap heeft aangetast. Schijn bedriegt: 'slechts’ onderzoekers van Sovjetraketten hebben het land als 'zandbak' gebruikt. Even doorheen prikken dus, het heeft ook wel weer iets karakteristieks.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Tijdens zonsondergang
Tijdens zonsondergang
Almaty Region
Wisseschout
De bergen van Kazachstan
De bergen van Kazachstan
Kazachstan
Jeroenkleiberg
Kamperen onder de sterren in Kazachstan
Kamperen onder de sterren in Kazachstan
Oost Kazachstan
Jeroenkleiberg

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Kazachstan van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Kazachstan dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Kazachstan:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Kazachstan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Tenge (KZT). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Kazachstan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Kazachstan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kazachstan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 3 tot 5 uur later
  De hoofdstad van Kazachstan is Astana.
  Het oppervlak van Kazachstan is 4x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Kazachs, Russisch.