Madaba

Madaba is een aangenaam, ontspannen en easy-going stadje bekend om zijn Byzantijnse mozaïeken. In de St. Georgekerk kun je de mozaïeken bewonderen die een plattegrond vormt waarop de Bijbelse plekken uit het Midden-Oosten te zien zijn. Madaba ligt tussen hoofdstad Amman en de Dode Zee in.

Informatie over Madaba

Beste foto's & tips van Madaba

'526250' door MiekeDeHaas '526250' door MiekeDeHaas

JordaniëMadaba

JordaniëMadaba

Straatbeeld in Madaba

MiekeDeHaas

De stad Madaba is de moeite waard om te bezoeken. Heel veel toeristen zie je hier nog niet. De toeristen komen vaak voor het mozaïek in de Sint-Joriskerk en de Apostelkerk en om mount Nebo te bezichtigen. Madaba heeft een heerlijke souk waar je vele tafereeltjes en afwisselende straatbeelden tegenkomt. Het centrum heeft een aantal drukke winkelstraten met een gezellige sfeer en een keur aan restaurants. Je ziet de lokale handwerkslieden hun producten maken, schoenmakers waar je met een gerust hart je schoen achterlaat en heel veel oude ambachten.

'499562' door carolienduistermaat '499562' door carolienduistermaat

JordaniëMadaba

JordaniëMadaba

Uitzichtspunt nabij..

carolienduistermaat

Eerst een bezoek gebracht aan Madaba, dat vooral bekend is vanwege het oude mozäïek van het Heilige land dat gevonden is in de St. George Kerk. Het mozaïek vormt een plattegrond waarop alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten zijn afgebeeld Waarschijnlijk is de kaart gemaakt om pelgrims te helpen bij hun zoektocht naar heilige plaatsen. Vervolgens verder richting Kerak, maar vlak na Madaba eerst nog een stop op een geweldige plek met dit uitzicht.

'499554' door MiekeDeHaas '499554' door MiekeDeHaas

JordaniëMadaba

JordaniëMadaba

Schoenmaker

MiekeDeHaas

In de stad Madeba heb je een gezellige soek. Het lijkt wel of iedereen een bedrijfje heeft in een garage. De garage's zijn erg klein en stampvol. Maar, o zo leuk om even binnen te kijken. Het zijn levendige kijkdozen. Hier is een schoenmaker aan de slag. Volgens mij maakt hij ook tassen. Alles is oud wat je ziet, maar het werkt en de schoenen en tassen worden gerepareerd en daar gaat het om. En dat het er allemaal niet zo ordelijk uit ziet ... daar zal geen klant minder om komen. Madaba hebben we vanuit de Dode Zee bezocht. Het is een prachtige tocht door de bergen.

Laat kaart zien