King's Highway

Rijd over The King’s Highway, dat vroeger een handelsroute was en van vitaal belang voor het oude Nabije Oosten. De weg begon in Egypte en strekte zich uit over het Sinaï-schiereiland door naar Aqaba. Belangrijke stops zijn onder meer de historische stad Madaba, de kastelen in Kerak en Shobak en de spectaculaire Dana Wildlife Reserve. Maar de King's Highway loopt ook door de velden en kleine steden.

Informatie over King's Highway

Beste foto's & tips van King's Highway

'525576' door marjolijn '525576' door marjolijn

JordaniëKing's Highway

JordaniëKing's Highway

Desert Highway

marjolijn

Na mijn foto's van woestijnkasteel Azraq blijf ik nog even in de Jordaanse woestijn. We hebben net een bezoekje gebracht aan Klein Petra, een vroegere voorstad van Petra, en gaan nu op weg naar Wadi Rum voor een tent-overnachting in de woestijn (overigens best wel koud in december!). De uitzichten zijn werkelijk spectaculair.

'515950' door JMoerkens '515950' door JMoerkens

JordaniëKing's Highway

JordaniëKing's Highway

Rijdend over de King'

JMoerkens

De oudste en mooiste route naar Petra is ongetwijfeld de beroemde King's Highway. Neem echt je tijd om van deze autorit te genieten en vergeet niet her en der uit te stappen. Het is een prachtig ruig woestijngebied waar de kleuren van Jordanië mooi tot hun recht komen. Hoe bekend de route ook is, je komt er soms een hele tijd niemand tegen. De King’s Highway kronkelt door de bergen langs kloven, dorpen en woestijnkastelen. Je kunt dus ook een hele dag uittrekken voor de tocht, en genieten van het overweldigende uitzicht op de Wadi Mujib kloof en een stop maken bij het kruisvaarderskasteel Kerak.

'518617' door enroute2 '518617' door enroute2

JordaniëKing's Highway

JordaniëKing's Highway

Via de Koninklijke...

enroute2

Het is nu een jaar geleden dat we door de besneeuwde bergen over de Kings Highway van Petra naar Wadi Rum reden in het zuiden van Jordanië. Om deze toeristische route begaanbaar te houden was er flink sneeuw geruimd, ondanks de toen al dalende cijfers in het aantal bezoekers. Rechts van de weg staat een waarschuwingsbord voor overstekende kamelen. Had niet misstaan op de foto, maar met dit prachtige landschap om ons heen waren we al dik tevreden.

Laat kaart zien