Amman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amman image

Vrede, verdraagzaamheid, voorspoed....

Amman
Jordanië
Corriedewinter

Vrede, verdraagzaamheid, voorspoed....


We vieren Oud en Nieuw op een groot plein middenin de stad.

Het doet Amerikaans aan. We komen net van de gloednieuwe Mecca Mall en deze is alleen anders door het praying center en de weggestopte lingeriewinkels. Op straat loopt vrijwel iedereen met een mobieltje, nieuwste model, en onder de chador zitten de strakke spijkerbroeken.

Het plein voor Star Donuts, een variant van Star Bucks, staat vol met jongens, die hossen voor een camera van de Jordaanse tv.
Wij worden ook geïnterviewd, gevraagd naar onze visie op het Nieuwe Jaar. We noemen de drie V’s: vrede, verdraagzaamheid, voorspoed.
Dan is het twaalf uur, gejuich, een heel klein beetje vuurwerk, want officieel verboden en…naar huis.

Er is alleen een onofficiële taxi, zonder meter, te krijgen. De chauffeur, Mohamed, wil ons voor drie dinar ( € 3,75) naar ons hotel brengen. Hij weet de weg. “Hotel bij Mecca Mall? Yes” en geeft gas.

Hij rijdt te ver: “New Mall, forgotten”, keert om op de snelweg en rijdt richting vliegveld, op een half uur rijden van het centrum. “No Airport, Mecca Mall! “ schreeuwen we.

“I know, I know!” Bij het vliegveld racet mijnheer terug. De goede afslag! Met gierende remmen komen we tot stilstand bij de Mecca Mall.
Mohamed wil acht dinar hebben, want hij heeft helemaal naar de Airport gereden. Hij krijgt er vier, een meer dan afgesproken.
We kijken hem na, als hij, weer veel te hard, wegrijdt. Beneden, op de snelweg zien we zwaailichten. ..

Voorspoedig Nieuwjaar, Mohamed.

Foto's

2d091.jpg
2d091.jpg
Corriedewinter
411a2.jpg
411a2.jpg
Corriedewinter
fbcc5.jpg
fbcc5.jpg
Corriedewinter