Osaka visum

Als je op reis gaat naar Osaka, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Osaka nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Osaka heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Osaka bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Osaka overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Osaka gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Osaka

Beste foto's & tips van Osaka

'501852' door RobHoekstra '501852' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Kasteel van Himeji

RobHoekstra

Hierbij mijn inbreng voor het maandthema; de must see van mijn citytrip. Hoewel het Himeji castle ligt in de stad Himeji, vermeld ik hem dit keer toch onder de stad Osaka. Osaka is namelijk een grote stad die zich uitstekend leent voor een citytrip. Himeji ligt op slechts een half uurtje "bullettrainen" van Osaka en zal door weinigen worden gekozen als citytrip bestemming. Verblijf je echter in Metropool Osaka dan kan ik een dagtrip naar dit kasteel in Himeji ten zeerste aanbevelen. Het is sinds vorig jaar ook eindelijk weer toegankelijk voor bezoekers na een renovatie van maar liefst vijf jaar.

'483226' door RobHoekstra '483226' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Oud en Nieuw

RobHoekstra

Osaka castle is de bezienswaardigheid van Osaka. Midden in de stad op een heuveltje torent het kasteel een beetje boven de stad uit. Vanaf het dak heb je een mooi 360 graden uitzicht over de stad. Hier het kasteel met op de achtergrond de modernere kastelen.

'504112' door RobHoekstra '504112' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Shinsekai

RobHoekstra

Shinsekai is een oude wijk net ten zuiden van het city centre (Minami) De wijk is in 1912 opgericht met New York als model voor de zuidelijke helft en Parijs als model voor de noordelijke helft. De wijk is na de tweede wereldoorlog nauwelijks gerestaureerd en is mede daardoor een van de armste en meest gevaarlijke wijken van Japan. Al kan ik me niet voorstellen dat je hier ook maar iets te vrezen hoeft te hebben. Gevaarlijk voor Japanse begrippen misschien. Ik denk zelf dat er een grotere kans bestaat om beroofd te worden in St. Annaparochie dan in Osaka. De wijk kenmerkt zich door de vele gekke restaurantjes, entertainment gelegenheden en een soort van derderangs mini Eifeltorentje (zie foto). Ik heb me er in ieder geval goed vermaakt en kan een bezoekje aanraden.

Laat kaart zien