Osaka beste reistijd

 

Het weer in Osaka

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Osaka te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Osaka? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Osaka

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

  De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Japan:

 

Met extremen van een subarctisch klimaat op Hokkaido en subtropisch klimaat op Okinawa verveelt het Osakase weer nooit. In het najaar, september en oktober, en voorjaar, maart tot juni, komen de twee uitersten samen in aangename, milde en droge dagen.


Reisadvies
Voor Osaka geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Grondwet, 18 september Dag van Respect voor Ouderen, 3 november Cultuurdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Osaka

Beste foto's & tips van Osaka

'501852' door RobHoekstra '501852' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Kasteel van Himeji

RobHoekstra

Hierbij mijn inbreng voor het maandthema; de must see van mijn citytrip. Hoewel het Himeji castle ligt in de stad Himeji, vermeld ik hem dit keer toch onder de stad Osaka. Osaka is namelijk een grote stad die zich uitstekend leent voor een citytrip. Himeji ligt op slechts een half uurtje "bullettrainen" van Osaka en zal door weinigen worden gekozen als citytrip bestemming. Verblijf je echter in Metropool Osaka dan kan ik een dagtrip naar dit kasteel in Himeji ten zeerste aanbevelen. Het is sinds vorig jaar ook eindelijk weer toegankelijk voor bezoekers na een renovatie van maar liefst vijf jaar.

'483226' door RobHoekstra '483226' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Oud en Nieuw

RobHoekstra

Osaka castle is de bezienswaardigheid van Osaka. Midden in de stad op een heuveltje torent het kasteel een beetje boven de stad uit. Vanaf het dak heb je een mooi 360 graden uitzicht over de stad. Hier het kasteel met op de achtergrond de modernere kastelen.

'504112' door RobHoekstra '504112' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Shinsekai

RobHoekstra

Shinsekai is een oude wijk net ten zuiden van het city centre (Minami) De wijk is in 1912 opgericht met New York als model voor de zuidelijke helft en Parijs als model voor de noordelijke helft. De wijk is na de tweede wereldoorlog nauwelijks gerestaureerd en is mede daardoor een van de armste en meest gevaarlijke wijken van Japan. Al kan ik me niet voorstellen dat je hier ook maar iets te vrezen hoeft te hebben. Gevaarlijk voor Japanse begrippen misschien. Ik denk zelf dat er een grotere kans bestaat om beroofd te worden in St. Annaparochie dan in Osaka. De wijk kenmerkt zich door de vele gekke restaurantjes, entertainment gelegenheden en een soort van derderangs mini Eifeltorentje (zie foto). Ik heb me er in ieder geval goed vermaakt en kan een bezoekje aanraden.

Laat kaart zien