Osaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hankyu Umeda, uw favoriete warenhuis

Osaka,
Japan


Het Osaka Station is een wereld op zich. Er is zoveel meer te doen dan van A naar B reizen. Neem nu het Hankyu Umeda warenhuis, het eerste warenhuis dat in 1929 rond een station werd gebouwd. Het station is nu iets verplaatst, zodat het gebouw van 15 verdiepingen alleen winkels en restaurants huisvest. Op de 9e verdieping waar je nu op kijkt, is een atrium, waar je lekker kunt zitten en waar deeltentoonstellingen worden gehouden, zoals een tentoonstelling over dinosaurussen. Net echte dieren bewegen, af en toe barst er een vulkaan uit, er worden films vertoond, je kunt er een hapje eten en natuurlijk dino's aanschaffen.
Ga vooral naar de 15e verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op 12 en 11 vind je ieder denkbaar restaurant, sommige met daktuin en beergarden. Beneden zijn de foodcourts, verser kan het niet en bizarder ook niet. Op 10 koop je kimono's, 8 is gereserveerd voor herenmode en 1 tot en met 6 voor de dames,
7 is voor kinderen. Hier kom je echt in contact met de Japanner in zijn vrije tijd en ook leuk: er worden geen selfies gemaakt!