Honshu centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanazawa toeristenbus

Honshu centraal,
Japan


Kanazawa is niet zo bekend als toeristische bestemming en dat is gunstig. Ga er snel heel voor iedereen ontdekt hoe leuk het er is. Koop voor 500 yen een kaartje voor de Loop-bus en je bent de hele dag onder de pannen. De bus heeft zijn eigen halte op het stationsplein, links van de ingang als je het station uitkomt. De eerst bus vertrekt om 8.36 uur. En dat is, voor mensen die Japan niet kennen, dus ook echt 8.36 uur. Geen minuut eerder of later. Stap eerst uit bij halte 9, de Kenrokuen tuin. in 2 minuten ben je bij de tuin. Hopelijk ben je er nog voor de toeristengroepen waarvan de gidsen met hun megafoons de serene stilte verpesten. De tuin gaat al om 7.00 uur open, dus als je echt rustig wilt wandelen....
Bij de rivier is een leuke wijk met sluipdoor-kruipdoor straatjes, waar je achter de okergeel gepleisterde muren oude geisha huizen ziet staan. Twee zijn er te bezichtigen. (halte 6)
Stap bij halte 18 uit als je naar de Omicho markt wil. Schitterende vis en schaaldieren. Op de eerste verdieping zijn lekkere eetzaakjes.