Honshu centraal beste reistijd

Het weer in Honshu Centraal

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Honshu Centraal te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Honshu Centraal? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Honshu Centraal

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Japan: 

Met extremen van een subarctisch klimaat op Hokkaido en subtropisch klimaat op Okinawa verveelt het Honshu centraalse weer nooit. In het najaar, september en oktober, en voorjaar, maart tot juni, komen de twee uitersten samen in aangename, milde en droge dagen.


Reisadvies
Voor Honshu centraal geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Grondwet, 18 september Dag van Respect voor Ouderen, 3 november Cultuurdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Honshu centraal

Beste foto's & tips van Honshu centraal

'526313' door Bowral '526313' door Bowral

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Japanse makaken in ba

Bowral

Japanners mogen zich graag ontspannen in de vele ‘onsens’ (natuurlijke warmwaterbaden) die het land rijk is. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd er zo’n onsen aangelegd in de Jigokudani-vallei in de bergen rond Nagano. Op deze plek leven echter ook honderden Japanse makaken. Al snel kregen die in de gaten dat het met name ’s winters bijzonder aangenaam vertoeven was in de baden. Nadat eerst één aap het waagde in het water te gaan, volgden rap de rest van de groep. Het woord ‘na-apen’ kreeg hierdoor een letterlijke betekenis … Uiteraard was het bepaald niet hygiënisch voor de mensen om de baden te delen met de makaken. Daarop werd in 1964 besloten de baden ‘over te dragen’ aan de apen. Sinds die tijd is het hun domein. In de winter, als de temperaturen ver onder het vriespunt liggen, komen ze ’s ochtends uit de bergen om een heerlijk stomend bad te nemen. Dat baden doen ze op een zeer relaxte wijze. Ze kunnen uren met een gelukzalige gezichtsuitdrukking in het water zitten of liggen. ’s Avonds vertrekken ze weer naar hun slaapplaats. De apen zijn absoluut niet mensenschuw. Ze trekken zich helemaal niets van je aan. En ‘vervelend’ zijn ze ook niet. Vanuit Tokio is ’Snow Monkey Park’ (zoals het ook wel wordt genoemd) eenvoudig te bereiken. Je gaat met de supersnelle shinkansen naar Nagano (1,5 uur), daar overstappen op het boemeltreintje naar Yudanaka (38 minuten). Van daaruit kun je met een bus (15 minuten) naar de ingang van het park. Hier koop je je entreekaartje (circa 4 euro). Maar dan ben je er nog niet! Vanaf de entree moet je bijna twee kilometer lopen over een smal bospad naar de baden. In de winter moet je je een weg banen door een dikke laag sneeuw. In Yudanaka zijn prima overnachtingsmogelijkheden. Het verdient de voorkeur het park in de winter te bezoeken. Toegegeven, het is er dan hartstikke koud, maar de besneeuwde bergen en bossen zijn dan op hun mooist. Juist vanwege die kou zijn de makaken dan elke dag in de baden te vinden. In de zomer is het er vaak te warm, waardoor de behoefte en de animo van de apen om te baden een stuk geringer is.

'357785' door Harry-Eggens '357785' door Harry-Eggens

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Smiling Punk

Harry-Eggens

Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op, en mooie woorden hebben geschreven bi,j mijn vorige foto's. Vandaag gaat de reis vanuit het winterse Noorwegen naar het winterse, al ziet het er daar niet naar uit op deze foto, Japan. Terug naar de Japanse Makaken aka Sneeuwapen. Deze kleine dondersteen zit tot aan zijn nek in de Jigokudani warmwaterbron in de bergen bij Nagano op het hoofdeiland Honshu in Japan. Hij zat de hele tijd al rare fratsen uit te halen en gekke bekken te trekken. Vond dat ik daar dus ook maar eens een plaatje van moest maken. Is duidelijk dat een kapper bij deze youngster geen overbodige luxe zou zijn, maar het past mijns inziens wel mooi bij het geheel. Elke winter komen er twee groepen, in totaal ongeveer 250 van deze apen, vanuit de bergen naar het dal om daar van tijd tot tijd van het warme water te genieten wat daar uit de aarde omhoog borrelt. Groet en een fijne Zondag, Harry

'532199' door Bowral '532199' door Bowral

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Lekker badderen

Bowral

Wat doe je als Japanse makaak als het minus zeven graden is? Je springt in een heetwaterbron en je blijft er minimaal een kwartier in ronddobberen! Heb de foto gemaakt in 'Snow Monkey Park', gelegen bij het dorpje Yudanaka. een uur treinen vanaf Nagano

Laat kaart zien