Japan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Gekke sneeuwpoppen

Japan


Ook Japan is een goede sneeuwbestemming als je er in de winter heengaat. In de bergen van centraal Honshu is ook veel wintersportgelegenheid, m.n. in de omgeving van Nagano.
Ook kun je een bezoek brengen aan de beroemde sneeuw-apen bij de heetwaterbronnen, een onvergetelijke ervaring. Of je kunt naar het beroemde dorp Shirakawa-go, op ruim 500 meter hoogte in de bergen die wel de Japanse Alpen genoemd worden. Sinds 1995 staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege de mooie houten huizen met hele dikke apart gevormde rieten daken. Gebouwd zonder één spijker te gebruiken. Het hele dorp is een openlucht museum, Volendam op z’n Japans.
Het is hier ontzettend moeilijk om een foto zonder mensen ervoor te maken, want alle Japanners willen één voor één voor iedere bezienswaardigheid op de foto. (bij een tempel heb ik wel een half uur moeten wachten om snel een foto te kunnen maken).
Bij deze leuke sneeuwpoppen stond niemand te fotograferen, ik vond ze wel leuk, dacht dat ze misschien "horen, zien en zwijgen" moesten voorstellen. Maar het kan ook iets heel anders of compleet belachelijks betekenen, zodat ze daar niet mee op de foto willen.