Israël Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Israël en Gaza samen in toerisme

Gepubliceerd: 24 okt 2007
0

De dagelijkse omgang verloopt nogal moeizaam tussen Israël en de Palestijnen. Toch weerhoudt dit de twee partijen er niet van om een gezamenlijke toerismecampagne te starten.

Door zelfmoordaanslagen en andere gewelddadige incidenten is het Midden-Oosten geen geliefde reisbestemming. Hier willen de ministers van toerisme van de Palestijnse gebieden en Israël verandering in brengen. Ze zouden onder andere het ‘Joint Committee on Tourism’ weer nieuw leven in willen blazen. Dit comité is na de aanstelling van de voor Israël omstreden Palestijnse Hamas-partij in 2006 niet meer actief geweest.

Een versnelling van het vredesproces zou volgens de Palestijnse vice-minister voor toerisme van belang zijn voor de samenwerking. Waarschijnlijk zal er nog deze herfst onder leiding van de Verenigde Staten een vredesconferentie voor het Midden-Oosten georganiseerd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
10x tofste hipsterwijken voor jouw volgende citytrip

29 mrt 2017, Steeds meer stadswijken ondergaan een transformatie, van louche buurt naar creatieve hub. Er valt veel over te schrijven - dit zogenaamde gentrificatieproces heeft voor- en nadelen - maar feit is dat deze wijken stuk voor stuk zijn uitgegroeid tot...

1
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.