Sumatra reviews

8
Indonesië Sumatra
Schildoppad was hier 01 jun 2016
In het noorden vind je nog de meest ongerepte natuur (ongekapt oerwoud). Helaas hebben grote delen van de jungle op het eiland plaatsgemaakt voor de palmolieplantages. Eeuwig zonde. Het Tobameer is een prachtig groot kratermeer waar je ook volop van de plaatselijke cultuur kunt opsnuiven (bevolking en hun huisvesting), en verder naar het zuiden is nog veel te zien uit de koloniale tijd.
Regio
  • Wildlife
  • Hoofdstad Medan niet bijzonder
Review geplaatst op 2017-04-30
8
Indonesië Sumatra
Bangko,Maandag 28 Maart 2016,Om 6 uur opstaan,6.30 uur ontbijt,7.00 uur vertrek voor een lange rit,eerst plm.2 uur door plantage's rijden.Om circa 9.30 zijn we bij 'n klein dorpje waar we de plaatselijke gids ontmoeten die ons begeleid op zoek naar de "Suku Ana Daila"stam.Onze gids en chauffeur gaan dus ook mee want...die zijn er ook nog nooit geweest!Gisteren hebben we al boodschappen gedaan,er zijn 5 gezinnen die bij elkaar leven dus 5kg.suiker-rijst koffie noedels sigaretten water en van thuis paracetamol mee genomen,dit op aanraden van onze toeroperator Rama toers.Allemaal 'n rugzak op en op weg door plantage's maar al snel zijn we in de jungle klimmen en klauteren berg op berg af en over omgevallen bomen door beekjes en waterlopen.De 5 gezinnen zijn uit elkaar dit kan zijn ivm.ziekte of overlijden gaat de groep uit elkaar en laten dat gezin achter.Hun doden onder wat bladeren en trekken verder. Na ongeveer 2uur staan we stil en fluit de gids wat,gekruiste takken en dat wil zeggen dat we in de buurt zijn,hij gaat alleen verder om toestemming te vragen.We kijken eens goed om ons heen en zien een man staan 'n meter of tien van ons af met 4 honden in een kring om ons heen geen takje kraakte gids komt ons halen we mogen buiten de nederzetting plaats nemen de vrouwen en huwbare meisjes zien we niet.Onderkomen: palen met plastic n lendedoek om kookpot in de grond.Alles uitgedeeld de kinderen snoepjes we gaan, komt n jager terug met geschoten leguaan roestig geweer met lagers.
Regio
  • nog alles natuurlijk
  • afstanden
Review geplaatst op 2016-10-25
8
Indonesië Sumatra
NMekkelholt was hier 01 dec 2015
Sumatra, een van de laatste plek op aarde waar je Orang-Oetans in het wild kunt bewonderen. Dat stond dus ook bovenaan de planning toen we op 18 december landden in Medan. Maar hoe en waar? Met de bus naar Bukit Lawang dan maar. Na uitleg gevraagd te hebben en even te onderhandelen konden we de bus in. Dit zou 4 uur duren waarna we over moesten stappen. 2 uur later werden we wakker gemaakt en de bus uit gestuurd. We moesten nu overstappen! Onze tassen lagen al op het volgende busje en met zijn drieën werden we op de achtergrond gepropt. Na opnieuw afgezet te worden kwamen we naar 4 uur aan in Bukit Lawang. Dit dorpje kampte nog met schade van een recent overstroming maar het was er heerlijk rustig. Na een hotel gevonden te hebben waar we met zijn drieën voor 50 cent per nacht konden slapen, werden de plannen met de gids gemaakt voor de jungletocht. De volgende ochtend vroeg stonden we klaar om te gaan, en ja hoor dezelfde dag hadden we ons doel bereikt. Meerdere Orang-Oetans gezien en zelfs de beruchte Mina met haar 2 kleintjes. Die avond werd er heerlijk voor ons gekookt in het kamp. Na vele spelletjes onder het zeil in de regen gingen we slapen op een yogamatje. Lekker matrasje dus! De volgende dag zelfs nog Gibbons gezien en een heerlijke wandeling terug naar Bukit Lawang. Ode aan deze trip! Aanrader, doe 2 nachten ipv 1.
Regio
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Indonesië Sumatra
Dianadm was hier 01 jul 2015
Tangkahan is de tegenhanger van het meer bekende Bukit Lawang in het Gunung Leuser NP. Het dorp ligt aan de rand van het NP en is omgeven door tropisch oerwoud. Het is niet eenvoudig om er te komen, zowel met de bus als auto doe je er vanaf Medan minstens 6 uur over. De tocht gaat over extreem slechte wegen, het is daarom niet vreemd dat hier (nog) nauwelijks toeristen komen. In de omgeving kun je jungletreks doen (met een grote kans om wildlife te spotten), met een tube de rivier afzakken en olifanten wassen. Ook is het een prima plek om bij de rivier te relaxen of te zwemmen bij watervallen of hotsprings. Overnachtingen kun je ter plekke regelen bij één van de drie guesthouses, die allemaal van natuurlijke materialen zijn gebouwd. De accommodaties zijn vrij basic, maar goed te doen. Er is een restaurant waar je goed en goedkoop kunt eten. Hier vind je ook de gidsen die activiteiten voor je kunnen regelen. Tangkahan is één van de mooiste plekken die wij tijdens onze reis door Indonesië hebben bezocht.
Regio
  • Avontuur
  • Ongerepte jungle
  • Wildlife
  • Nog niet overspoeld door toeristen
  • Eco-bestemming
  • Bereikbaarheid
Review geplaatst op 2016-09-11
8
Indonesië Sumatra
OutOfTheBlue was hier 01 sep 2014
Wij zijn nu twee keer op Sumatra geweest. De eerste keer drie weken, we hebben toen een groot deel van het eiland gezien. Lake Toba is een mooie plek om even tot rust te komen en Tangkahan en Bukit Lawang zijn twee prachtige locaties om de jungle te verkennen! We hadden het geluk een moeder oran oetang met haar jong tegen te komen, heel bijzonder! De tweede keer zijn we een paar dagen op het eiland geweest om een bruiloft bij te wonen in Bukttingi, we hebben daar de grote gastvrijheid van dichtbij meegemaakt. Zonde dat de palmolie plantages het eiland kapot maken... Probeer als het kan op straat te eten, nasi goreng vooral en martabak is een aanrader (erg zoet...). Wat je ook doet, probeer de geur van durian te vermijden!!!
Regio
  • Divers, steden en jungle
  • De geur van durian!
Review geplaatst op 2016-12-15