Sumatra beste reistijd

Het weer in Sumatra

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sumatra te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sumatra? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sumatra

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag op Sumatra:


Een goede regenstorm kan je, vooral op de noordelijke eilanden, het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode juni t/m augustus.


Reisadvies
Voor Sumatra geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sumatra

Beste foto's & tips van Sumatra

'359290' door Emmmy '359290' door Emmmy

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Zonsondergang...Bukit

Emmmy

Na een lange dag achter op een motorbike werd het haasten naar de canyon van Bukittingi, want dat is dé plek om de zonsondergang te bewonderen. Echter liepen we achter op schema en ging de zon al onder tijdens de 1 na laatste stop ergens in een weiland waar we vliegende honden wilden spotten. Een plaatselijke boer was net vuil aan het verbranden en de rook in combinatie met de gouden gloed van de zon zorgden voor dit mooie plaatje. Misschien wel mooier dan de canyon ;-)

'461259' door rosalievandermark '461259' door rosalievandermark

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Even bijtanken...

rosalievandermark

Sianok vallei, ook wel “The Grand Canyon” van Indonesië: Voorheen noemde men het Karbouwengat. De 100 meter diepe en 4 kilometer lange kloof met steile rotswanden is ontstaan tijdens erupties van de Merapi vulkaan. Deze makaak, lid van een grote groep brutale apen had erg veel dorst. Nadat hij een flesje water van een toerist had gejat ging hij er lekker voor zitten om zijn vocht aan te vullen. Een prachtig gezicht om te zien!

'458865' door kellybaetsen '458865' door kellybaetsen

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Lake Toba

kellybaetsen

Het schiereiland Samosir met de traditionele Batakdorpjes ligt midden in het sprookjesachtige Tobameer. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het groene landschap krijgt het geheel een magisch uiterlijk. Het schiereiland en het reusachtige meer zorgen samen voor een van de spectaculairste bezienswaardigheden op Sumatra. Het Tobameer is absoluut een een bezoek waar wanneer je op Sumatra bent. De weg er naar toe is serieus belachelijk lang (ik heb nog nooit zo'n lange reisdag gehad met zo veel bochten) maar al met al is het absoluut de moeite waard. Wat een heerlijke plek om een paar dagen bij te komen.

Laat kaart zien

Laatste Sumatra artikelen

Zo spot je de mooiste dieren op Sumatra

Als wildlifeliefhebber kom je van alle Indonesische eilanden het meest aan je trekken op Sumatra. De reden: hier liggen enkele van de grootste ongerepte (maar helaas slinkende) stukken regenwoud van de archipel. Nergens anders ter wereld leven tijgers, neushoorns, olifanten en orang-oetans samen op...

Als wildlifeliefhebber kom je van alle Indonesische eilanden het meest aan je trekken op Sumatra. De reden: hier liggen enkele van de grootste ongerep...