Gunung Agung

De hoogste en meest heilige berg van Bali, Gunung Agung, kun je vanaf bijna elke plek op het eiland zien. De vulkaan slaapt nu waardoor je de berg weer mag beklimmen. Dan moet je wel een gids vinden die niet bang is voor berggeesten, anders word je maar tot de helft begeleid. Aan de voet van deze berg staat de Pura Besakih.

Informatie over Gunung Agung

Beste foto's & tips van Gunung Agung

'512867' door carla '512867' door carla

IndonesiëGunung Agung

IndonesiëGunung Agung

Rice Paddy Fields @..

carla

Op de hooglanden aan de voet van de vulkaan Gunung Agung zie je één van Bali's mooiste rijstvelden. wandel ertussen aan maak een praatje met de boertjes op de rijstvelden. zo kom je erachter dat, ze de jonge nieuwe rijst gaan planten voor hun nieuwe rijst-oogst. Wordt vast een goed jaar voor hun, hoop ik dan maar. Het hutje op de foto is normaliter voor de os, die hun moet helpen met het ploegen.

'530753' door reysigers '530753' door reysigers

IndonesiëGunung Agung

IndonesiëGunung Agung

Toekomst

reysigers

Bukit Lawang betekent letterlijk “deur naar de heuvels”. Bukit Lawang is een klein dorp op zo'n 90 kilometer ten noordwesten van de stad Medan, de hoofdstad van Noord Sumatra. Op 2 november 2003 werd Bukit Lawang getroffen door een plotselinge overstroming. Getuigen spraken van een soort vloedgolf van wel 20 meter hoog die uit de heuvels naar beneden kwam en het hele dorp wegvaagde. De ramp, die veroorzaakt werd door illegale houtkap, vernietigde onderkomens voor toeristen en had een vernietigende impact op de toeristische industrie. Zo'n 400 huizen, drie moskeeen, acht bruggen, 280 winkeltjes en restaurantjes en 35 gastenverblijven werden weggevaagd in de overstroming en 239 mensen verloren hun leven. Na zo'n acht maanden herbouwen werd Bukit Lawang in juli 2004 weer heropend. De mensen in Bukit Lawang zijn echter overlevers en het nieuwe dorp heeft inmiddels weer een aardig aangezicht gekregen. Voornamelijk de jongere generatie hoopt dat de herbouw van het dorp zal leiden tot een betere toekomst. Ze zijn zich er goed van bewust dat bescherming van het kwetsbare ecosysteem van levensbelang is. Ze kunnen hierbij alle steun die ze krijgen dan ok gebruiken en verkrijgen hun inkomen uit toerisme. Hierdoor kunnen ze zich richten op een betere toekomst voor Bukit Lawang. Ook voor deze jonge kinderen is er toekomst

'557639' door Saya '557639' door Saya

IndonesiëGunung Agung

IndonesiëGunung Agung

Beautiful Gunung Agun

Saya

Op je vakantie in Lembongan wakker worden om 0600 uur in de ochtend en dan zulk een uitzicht hebben is geen straf. Bali is ook van een afstand prachtig!!

Laat kaart zien