West Bengalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fijn naar school!

West Bengalen,
India


Als je terugkomt van een klim naar het Nyingma klooster (17e eeuw) in Pemayangtse, West-Sikkim, zie je op de terugweg naar Pelling een opvallend bord staan: Het is van de Denjong Pema school.
De school is opgezet door de Muyal Liang Trust. 250 kinderen van het platteland (tribal children) krijgen daar gratis onderwijs en onderdak. Oudere (wees)kinderen en weduwen werken daar als vrijwilliger.
Dit meisje woont in het internaat, ik weet niet of ze wees is, of dat ze te ver weg woont om naar huis te gaan. De slaapzalen en de schoollokalen zijn heel basic ingericht. Passend meubilair is er niet voor alle kinderen. De oudsten zitten in veel te kleine bankjes. Een donatie werd dan ook zeer op prijs gesteld.
Tegenover de school is de Lotus Bakery. De Bakkerij is opgezet om de oudere leerlingen van de school een vak te leren en om geld te genereren voor de school. Je kunt daar de heerlijkste citroentaart van Sikkim eten, met heerlijke thee of koffie. Natuurlijk namen we wat koekjes mee voor onderweg.