West Bengalen

West-Bengalen is een van de deelstaten van West Bengalen. De hoofdstad is Calcutta (of Kolkata). West-Bengalen ligt in het noordoosten van het land, tegen de grens met Nepal, Bhutan en Bangladesh. Bezienswaardigheden zijn onder andere het Victoria Memorial, de Dakshineswar Kali Temple en het grootste mangrovegebied ter wereld, de Sundarbans. Hier vind je de Bengaalse tijger nog in het wild.  

Informatie over West Bengalen

Beste foto's & tips van West Bengalen

'512647' door corriedewinter '512647' door corriedewinter

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Reis over land van...

corriedewinter

We reizen na een vlucht naar Delhi over land naar Bhutan en komen daarbij in het stadje Darjeeling met de wereldberoemde theeplantages en de Toytrain waar ik al eerder een foto van plaatste. Daarna reizen we door de bergen naar het voormalige koninkrijk Sikkim, dat in niets lijkt op het India dat wij ons voorstellen. Zo zijn er de beroemde boeddhistische kloosters Pemayangtse (van de roodkapmonniken) en het grootste klooster van Sikkim: Rumtek. Een bezoek is onvergetelijk. Het is druk op de weg, want het is een belangrijke doorgangsroute die goed onderhouden wordt. Tijdens een korte stop kan ik op mijn gemak de rijstvelden bekijken. Ze liggen braak, het is nog te vroeg voor de oogst. Nu lopen er geiten en koeien die de laatste restjes opeten. Het valt me op dat het hier zo groen is. In de verte zie je enorme appel- en peren boomgaarden. De temperatuur is hier gematigd, exotisch fruit vind je er veel minder.

'225534' door Graaf '225534' door Graaf

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Bhutaanse klederdrach

Graaf

In het plaatsje Darjeeling in het noorden van India was net een demonstratie voor één Gorkhaland, als afscheiding van India. Ter gelegenheid hiervan waren dansoptredens in diverse klederdrachten. Dit zijn de typische bontmutsen en klederdracht uit Bhutan.

'509609' door corriedewinter '509609' door corriedewinter

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Hardop lezen in Sikki

corriedewinter

De schooldag is begonnen in het kleine klooster in de buurt van Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Het is behoorlijk koud, de kinderen dragen nog een jack of bodywarmer. De meester, een oudere leerling, gaat na het ochtendgebed met de kleintjes aan de slag met het alfabet. De officiële taal van Sikkim is het Nepali en deze taal staat ook op het schoolbord. De 'meester' wijst aan, spreekt uit en en de kinderen dreunen mee.Nu ik dit schrijf, hoor ik het weer.. Welke letters het zijn kun je hier bekijken: http://www.omniglot.com/writing/nepali.htm

Laat kaart zien

Laatste West Bengalen artikelen

Door: Kas Nortier
Geweldig! Deze Indiase gigant pikt het niet meer

Deze olifant is er klaar mee. Eerst leggen ze een dikke plak asfalt in zijn tuin in West-Bengalen, India en vervolgens komen er om de haverklap mensen langs racen. Tijd voor actie moet hij gedacht hebben. De twee heren op de motor kiezen voor het hazenpad. Bijzonder en grappig om te zien!

Deze olifant is er klaar mee. Eerst leggen ze een dikke plak asfalt in zijn tuin in West-Bengalen, India en vervolgens komen er om de haverklap mensen...