West Bengalen beste reistijd

Het weer in West Bengalen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor West Bengalen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in West Bengalen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor West Bengalen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India:


De beste reismaanden voor West Bengalen zijn december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De West Bengalense kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies
Voor West Bengalen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over West Bengalen

Beste foto's & tips van West Bengalen

'512647' door corriedewinter '512647' door corriedewinter

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Reis over land van...

corriedewinter

We reizen na een vlucht naar Delhi over land naar Bhutan en komen daarbij in het stadje Darjeeling met de wereldberoemde theeplantages en de Toytrain waar ik al eerder een foto van plaatste. Daarna reizen we door de bergen naar het voormalige koninkrijk Sikkim, dat in niets lijkt op het India dat wij ons voorstellen. Zo zijn er de beroemde boeddhistische kloosters Pemayangtse (van de roodkapmonniken) en het grootste klooster van Sikkim: Rumtek. Een bezoek is onvergetelijk. Het is druk op de weg, want het is een belangrijke doorgangsroute die goed onderhouden wordt. Tijdens een korte stop kan ik op mijn gemak de rijstvelden bekijken. Ze liggen braak, het is nog te vroeg voor de oogst. Nu lopen er geiten en koeien die de laatste restjes opeten. Het valt me op dat het hier zo groen is. In de verte zie je enorme appel- en peren boomgaarden. De temperatuur is hier gematigd, exotisch fruit vind je er veel minder.

'225534' door Graaf '225534' door Graaf

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Bhutaanse klederdrach

Graaf

In het plaatsje Darjeeling in het noorden van India was net een demonstratie voor één Gorkhaland, als afscheiding van India. Ter gelegenheid hiervan waren dansoptredens in diverse klederdrachten. Dit zijn de typische bontmutsen en klederdracht uit Bhutan.

'509609' door corriedewinter '509609' door corriedewinter

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Hardop lezen in Sikki

corriedewinter

De schooldag is begonnen in het kleine klooster in de buurt van Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Het is behoorlijk koud, de kinderen dragen nog een jack of bodywarmer. De meester, een oudere leerling, gaat na het ochtendgebed met de kleintjes aan de slag met het alfabet. De officiële taal van Sikkim is het Nepali en deze taal staat ook op het schoolbord. De 'meester' wijst aan, spreekt uit en en de kinderen dreunen mee.Nu ik dit schrijf, hoor ik het weer.. Welke letters het zijn kun je hier bekijken: http://www.omniglot.com/writing/nepali.htm

Laat kaart zien

Laatste West Bengalen artikelen

Door: Kas Nortier
Geweldig! Deze Indiase gigant pikt het niet meer

Deze olifant is er klaar mee. Eerst leggen ze een dikke plak asfalt in zijn tuin in West-Bengalen, India en vervolgens komen er om de haverklap mensen langs racen. Tijd voor actie moet hij gedacht hebben. De twee heren op de motor kiezen voor het hazenpad. Bijzonder en grappig om te zien!

Deze olifant is er klaar mee. Eerst leggen ze een dikke plak asfalt in zijn tuin in West-Bengalen, India en vervolgens komen er om de haverklap mensen...