West Bengalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerststerren.

West Bengalen,
India


De kerststerren staan volop in bloei. Na vier weken reizen door het fantastische noordoost India genieten we van de rust èn de luxe van het Tumsong Tea Retreat. Deze historische theeplantersbungalow ligt in de Darjeeling Hills en heeft een fraai zicht op de op 2 na hoogste berg van de Himalaya, de Kangchenjunga.

Goedkoop is het niet om hier een paar nachten te verblijven, zeker in vergelijking met onze normale keuze aan accommodatie, maar het is elke roepie waard. De gastenkamers zijn ruim en mooi ingericht met antiek meubilair. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar de liefde van doppie gast óók door de maag. 3 dagen lang hebben wij ons verlustigd aan de kunsten van de kok. Met een diepe buiging en een paar kilo erbij hebben we afscheid genomen van deze tovenaar.

Tumsong ligt op de helling tegenover het drukke maar leuke Darjeeling. In Ghoom , op de weg naar Darjeeling, net voor het station linksaf. Na 2,5 km rechts het bos in en dan weer 5 kilometer verder adem inhouden en gordels vast voor de adembenemende rit naar beneden.

De mannen van My Wild India kunnen helpen met vervoer en reserveringen: www.mywildindia.com