Jaisalmer beste reistijd

Het weer in Jaisalmer

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Jaisalmer te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Jaisalmer? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Jaisalmer

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:
De beste reismaanden voor Jaisalmer zijn November t/m Januari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling.


Reisadvies
Voor Jaisalmer geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Jaisalmer

Beste foto's & tips van Jaisalmer

'298295' door Jan-Petra '298295' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Meisje in Jaisalmer

Jan-Petra

Jaisalmer is een leuke stad middenin de Thar woestijn vlakbij de grens met Pakistan. In de omgeving van het beroemde fort kwamen we dit schattige meisje tegen.

'553042' door chateau '553042' door chateau

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Jaisalmer city beeld.

chateau

Het fort van Jaisalmer is absoluut de moeite waard voor een uitgebreid bezoek. Maar als je echt de prachtige huizen met bewerkte gevels en balkonnetjes wilt bekijken maak je het beste een wandeling door de city. Bovendien stap je daar in het leven van alledag. Veel koeien op straat. Op plateautjes voor de huizen zitten mensen met elkaar te praten of gewoon even uit te rusten. Overal wordt je vriendelijk bejegend.

'332471' door Jan-Petra '332471' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Water halen

Jan-Petra

De avond nadert terwijl vrouwen water halen bij de waterput vlakbij het dorpje Khuri middenin de Thar woestijn aan de grens met Pakistan. Het is zeker een aanrader om dit dorp te bezoeken, 45 kilometer ten zuidwesten van Jaisalmer. Prachtig om te zien hoe mooi de vrouwen gekleed zijn

Laat kaart zien