Tharwoestijn

Maak een kamelensafari door de Tharwoestijn van deelstaat Rajasthan (Noordwest-India) en kom tot rust in het Lake Palace (Udaipur), een hotel gelegen in een meer. Het grootste deel van de Tharwoestijn bestaat uit rotsen. Slechts een klein stuk, in het uiterste westen, bestaat uit zand. Kenmerkend zijn de extreme temperaturen: van ver boven de veertig graden in de zomer tot onder het vriespunt tijdens de wintermaanden.

Informatie over Tharwoestijn

Beste foto's & tips van Tharwoestijn

'522306' door Dianadm '522306' door Dianadm

IndiaTharwoestijn

IndiaTharwoestijn

Break a leg

Dianadm

Koeien mogen dan heilig zijn in India, ook zij raken wel eens gewond. In de buurt van Bikaner is daarom een soort koeienziekenhuis ingericht (compleet met artsen en verpleegkundigen) om de dieren zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

'510062' door gorke '510062' door gorke

IndiaTharwoestijn

IndiaTharwoestijn

Sam dunes

gorke

De Sam dunes is een prachtige plek om de zand duinen te bezoeken. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Jaisalmer Je kan op een kameel, of zo als wij met jeep de duinen in het is een waar spektakel om daar een tijdje rond te crossen

'510030' door whelder '510030' door whelder

IndiaTharwoestijn

IndiaTharwoestijn

Ziet er gevaarlijk ui

whelder

Dit spinnetje van hooguit anderhalve centimeter liep driftig rond in de Tharwoestijn. De felrode kleur maakt dat hij er nogal gevaarlijk uitziet. Een zoektocht op internet bracht mij bij de fluweelmijten die er wel een beetje op lijken maar hooguit een halve centimeter groot worden. Daarom houd ik het er vooralsnog maar op dat het een spin is. Meer informatie is welkom.

Laat kaart zien