Mindoro eiland

Mindoro is een Filipijns eiland tussen Luzon en Palawan in. Het is opgedeeld in de twee provincies: Occidental Mindoro en Oriental Mindoro. De hoofdsteden van deze twee provincies zijn respectievelijk Mamburao en Calapan. Vooral de onderwaterwereld rondom Mindoro is fenomenaal. Verder zijn het Apo Reef National Park, Lubang, Puerto Galera, Sabang en Mount Halcon belangrijke trekpleisters.

Informatie over Mindoro eiland

Beste foto's & tips van Mindoro eiland

'190523' door guido1955 '190523' door guido1955

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

Zo maak je een een...

guido1955

Deze oude visser is bezig met een palingfuik te weven.

'343368' door Miller '343368' door Miller

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

Spookachtig

Miller

In de baai van Puerto Gallera ligt een zeer afwisselende duikstek. Hier vind je 3 wrakken, koralriffen en een groot stuk grasbegroeiing. Door de diversiteit van deze duikstek zit er volop vis, het was dan ook onze favoriete stek gedurende de vakantie. We hebben hier dan ook meerdere duiken gemaakt, elke duik ontdekten we weer iets nieuws. Dit wrak was een van de vele hoogtepunten, het ziet er zo spookachtig uit dat je gewoon de kriebels in je lijf krijgt onder water.

'317120' door robink '317120' door robink

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

Pandan Island,...Occi

robink

Het strand in Pandan Island (zie ook mijn tip over deze prachtige plek) is een van mijn favoriete plaatsen. Helaas is het zo ver weg, anders was dit mijn vaste weekend uitje.

Laat kaart zien