Hongkong

Helemaal in de wolken van Hongkong image
Helemaal in de wolken van Hongkong image Helemaal in de wolken van Hongkong image

Helemaal in de wolken van Hongkong

In de dichtstbevolkte stad ter wereld kun je wat ons betreft het dak op - voor de mooiste uitzichten, uiteraard, maar ook voor frisse lucht, een stukje ontspanning, een beetje bezinning én de lekkerste hapjes en drankjes. Schrijver en hoofdredacteur Mark Mackintosh is samen met fotograaf Tim Bilman in Hongkong geweest voor een reportage. Benieuwd naar wat je op grote hoogte kunt beleven in Hongkong?

Zennen uit de hoogte


In de houding (Foto: Tim Bilman)

De Spaanse yogadocente Estefania ‘Steffi’ Lopez Gonzalez organiseert elke week yogasessies op grote hoogte in de wijk Mid-Levels, waar de appartementen voor miljoenen dollars van de hand gaan. Neem contact op via steffi@yourlifeyourplayground.com. Op een verhoogd platform aan de zuidoever van Victoria Harbour, tussen de wolkenkrabbers van de buurt Central, heeft local Tai-chimeester Raymond hetzelfde doel als Steffi: bezoekers aan de stad een meditatiemomentje meegeven. Hij biedt via Airbnb tussen de wolkenkrabbers van Central een beginnersworkshop in de Chinese bewegingskunst aan, die wordt beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Zuurstof happen uit de hoogte


De roep van de Jungle (Foto: Tim Bilman)

Feit: Hongkong is met zijn 7,5 miljoen inwoners een van de dichtstbevolkte stukjes aarde, maar slechts een derde van het grondgebied is stedelijk − de rest is platteland en jungle, verspreid over honderden eilanden. De natuur is dus nooit ver weg. Heb je de tijd, plan dan een boottocht naar een van die eilandjes in of ga hiken op de Dragon’s Back, een bergkam in het zuidoosten van Hong Kong Island waar je je ver weg van alles en iedereen waant. Maar ook op een steenworp afstand van het centrum hoor je de roep van de jungle. Bijvoorbeeld op het dak en op de voetgangersbrug van de Asia Society, een cultureel centrum in de wijk Mid-Levels dat deels is ondergebracht in een voormalig wapenmagazijn uit de Britse koloniale tijd. 

Instagrammen uit de hoogte


Beeldig! (Foto: Tim Bilman)

Er lopen maar liefst 1 miljard Instagram-gebruikers rond op aarde, en in Hongkong word je continu met je neus op dat feit gedrukt. Het maken van selfies op instagrammable locaties is er tot een ware volkssport verworden. Op nummer één staat het Choi Hung Estate, een verzameling gigantische torens die om een parkeergarage heen is gebouwd en waarvan de buitenkant in acht pastelkleurtjes is geverfd om de brutalistische architectuur iets te verzachten. Op het dak van de parkeergarage is een basketbalveldje ingericht dat inmiddels compleet is overgenomen door Instagrammers. Ook populair zijn betonnen wooncomplexen die in de jaren zestig en zeventig in de buitenwijken zijn neergezet.

Eten en drinken uit de hoogte


Tea time (Foto: Tim Bilman)

‘High tea’ krijgt in Hongkong een wel héél letterlijke betekenis. De theetraditie, een overblijfsel uit het Britse koloniale tijdperk, wordt in het chique Upper House Hotel in ere gehouden op de 49ste verdieping. Hier komt de gegoede klasse graag tussen half vier en half zes ’s middags samen voor thee, minisandwiches en shortcake, met adembenemend uitzicht over de stad. Voor een authentiekere thee-ervaring klop je aan bij het kantoortje van lokale foodie Ashley. In de geheel in vintage jarenzestigstijl ingerichte ruimte organiseert zij een traditionele Chinese theeceremonie − compleet met aardewerken potten en kopjes en verschillende theesoorten − als onderdeel van haar culinaire tours door Hongkong. Voor een compleet overzicht van Hongkongse rooftopbars check je therooftopguide

Houd jij liever beide voeten aan de grond of ben je wel enthousiast over leven op grote hoogte? De hele reportage over Hongkong lees je in editie 81

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Hongkong thumbnail

Hongkong

Highlight #4
van China
Hongkong is, naast Macau, een speciale administratieve regio van China. Het gebied aan de Zuid-Chine...
8.7
3
reviews
Populaire highlights van China
Toon meer highlights