Anhui

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Gele Bergen II

Anhui,
China


De gele bergen maken bij de mooie stad Tunxi maakt een enorme indruk. Tunxi omdat dit een oude stadskern heeft, waar je als toerist super goede hostels kunt vinden, die niet onder doen voor hotels en goed betaalbaar zijn. En het oude stadsgedeelte is mooi voor fotografie. Het hostel, maar ook elders in de stad organiseren tochten naar de Gele ergen van China.

Eenmaal daar kan je met een kabelbaan omhoog. Trek een hele ochtend of dag uit voor de wandeling aldaar. Het licht er fantastich en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom dit gebergte zo vaak door Chinezen is geschilderd. De rotspartijen zijn van een bijzondere vorm en kleur en de begroeiing ook.
Als je het aandurft, neem dan zeker de trappen naar beneden! Een enorme klus, maar wel eem schitterende wandeltocht, waarbij je de dragers telkens tegenkomt. In de vroege ochtend zijn de bergen vaak in mist gehuld. Deze trekt langzaam weg , maar laat slierten nevel om de bergen hangen, wat een prachtig effect geeft. Schitterende trappen, slotjesbruggen, allerlei soorten insecten en andere dieren en vogels. Kortom een schitterend landschap dat je niet mag missen.