Anhui

Anhui is een provincie in het oosten van Anhui. De meest populaire bezienswaardigheden zijn de oude steden Xidi en Hongcun, die op UNESCO's Werelderfgoedlijst zijn opgenomen, het Chao Lake en de vele bergen die het gebied rijk is:
Jing Ting Mountain, Mount Huangshan, Mount Jiuhua, Mount Langya en Mount Qiyun. De hoofdstad van Anhui is Hefei.

Informatie over Anhui

Beste foto's & tips van Anhui

'486173' door jamievanommering '486173' door jamievanommering

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Mystiek

jamievanommering

Een van de meest bijzondere gebergtes in China is Huang Shan, wat Yellow Mountains betekent. Door haar schoonheid is het al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. Dit gebergte ligt in de provincie Anhui en je kunt er prachtig wandelen. Het gebied is niet super bekend onder de Westerse toerist; de Chinese toerist gaat hier echter (terecht!) graag naar toe. Verwacht dus niet dat je alleen kunt genieten van dit natuur spektakel, maar het is toch zeker de moeite waard om te bekijken! Wij vonden het adembenemend mooi...

'405368' door Dragonfly '405368' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Passiflora

Dragonfly

Ik heb heel veel tijd voor deze bloemen doorgebracht. Vroeger had ik ze op mijn vensterbank. Mijn moeder vond dat ik ze weg moest doen omdat ze ongeluk en dood zouden brengen. De passiflora die ik in het Karstgebergte ontdekte was veel groter en ik wilde er perse een met een vliegende bij er op maken. Volgens mij werd al dat oefenen in geduld ruimschoots beloond. Ik heb nog steeds niets met dat bijgeloof; ze zijn prachtig!

'261055' door LPtje '261055' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Kijken

LPtje

In het ???? - ???? "Mei Shi Ren Jia" Restaurant kan je heerlijk eten) zie ook mijn tip. Elke dag staat deze tafelbediende een uurtje naar alle touristen in de drukke straat van het oude Tunxi te kijken naar alle mensen die voorbij komen. Vanuit het tegenover gelegen Youth Hostel maak ik deze foto nadat ze eerst drie kwartier uit het raam naar beneden heeft gekeken. Waarschijnlijk werd ze nu geroepen om een privétafel te verzorgen. Dat kan namelijk ook in dit leuke en aparte restaurant.

Laat kaart zien