Zuid Cambodja en de kust

De grottempels van Kampot, de witte stranden van Sihanoukville en het tropische paradijs van Koh Kong Island hebben allemaal één ding gemeen: ze liggen in het zuiden van het land. Zuid-Cambodja biedt wildernis, riviertjes en watervallen en is uitstekend voor de avontuurlijke toerist.

Informatie over Zuid Cambodja en de kust

Beste foto's & tips van Zuid Cambodja en de kust

'448760' door JaccoenLaurie '448760' door JaccoenLaurie

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Bliksemenergie!

JaccoenLaurie

Hoe gaaf zou het zijn om energie uit bliksem te kunnen gebruiken? Het is gebleken dat één inslag genoeg energie bevat om een huishouden een maand lang van alle benodigde energie te voorzien, namelijk meer dan 5 miljard joule. Onderzoekers zeggen dat het met de nodige investeringen in principe mogelijk is, maar dat het lastig is om te voorspellen waar bliksem inslaat. Dat maakt het minder ideaal, maar er zijn ook plaatsen in de wereld waar bliksem wel vaak op dezelfde plek inslaat. Een zo’n plaats is het grootste meer in Zuid-Amerika, het Maracaibo meer. De plaats van de eeuwige bliksemstorm. Het bliksemt hier 260 dagen per jaar ten minste 10 uur per dag. Gemiddeld slaat de bliksem hier elk jaar 1,2 miljoen keer in. Een klein rekensommetje geeft dat hier heel erg veel potentiële duurzame energie in verborgen zit. Misschien is het mogelijk om deze energie op te vangen en vervolgens te vervoeren naar andere plaatsen. Dat zou (een deel van) de wereld een stuk duurzamer maken. De foto en het idee zijn ontstaan in Cambodja, op het eiland Koh Rong Samloem. Opzoek naar de zonsopkomst werden we hier verrast door een indrukwekkende bliksemstorm.

'460654' door JaccoenLaurie '460654' door JaccoenLaurie

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Zonsopkomst aan zee

JaccoenLaurie

5 uur opstaan, meestal doen we dat niet zo graag en zijn we meer van het uitslapen. Maar als je alleen maar de deur open hoeft te doen op een zonsopkomst als deze te zien, dan is de keuze snel gemaakt! We sliepen in een hut pal op het strand van Saracen Bay op het eiland Koh Rong Samloem.

'460238' door tjo '460238' door tjo

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Jongen met lotusbloem

tjo

Deze jongen keek gebiologeerd naar zijn lotusbloem. Toen in door de knieën ging om de foto op zijn ooghoogte te maken keek hij mij aan. Er viel een prachtig licht op zijn achterhoofd hetgeen de foto een mystieke uitstraling geeft. Gefotografeerd bij het tempelcomplex naast de killing cave van Phnom Sampeau.

Laat kaart zien