Kep

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Samen op de scooter

Kep,
Cambodja


Wat is er nou leuker dan op deze manier te reizen met je kinderen? Samen op een scooter rijdend door het binnenland van Cambodja. Dit is gewoon heerlijk om te doen. Je voelt de warmte, hoort de geluiden om je heen, je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking èn... je ruikt het landschap.
Het voordeel van een scooter is, dat je overal kunt stoppen. Zo stonden we ineens de rijst te bewerken in het land, loop je over kleine marktjes waar echt geen buitenlanders zijn en zijn je kinderen (samen met de Cambodjaanse kinderen) aan het voetballen met een zelf meegenomen tennisbal. Dat laatste doen wij altijd: ideaal want ze zijn klein en gaan niet kapot. En je kunt er makkelijk een aantal in je rugzak stoppen om weg te geven.
Als je rustig rijdt, is dit prima te doen. Behalve als er een regenbui voorbij komt, dan moet je zorgen dat je kunt schuilen!! Dit overkwam ons natuurlijk, dus zaten we ruim een uur onder een schuurtje ergens op het platteland. Omdat we toch verder moesten, zijn we (toen het wat minder werd) weer gaan rijden. Haha, dat was natuurlijk onmogelijk!! De landwegen waren veranderd in 1 grote modderpoel. We reden nog geen 2 km per uur en gleden alle kanten op. Na afloop zagen we er uit als een stel varkens dat net een modderbad had genomen. De mensen van het lokale marktje moesten in ieder geval erg lachen om die gekke, vieze, lange Nederlanders!