Lhuentse

Lhuntse is een van de dzongkhag (districten) van Lhuentse. In het klooster Lhuentse Dzong ontmoet je de monniken van een van de meest afgelegen kloosters van het land. Omringd door steile ravijnen aan bijna alle kanten, torent het klooster uit over de Kuri Chu vallei. Ongeveer honderd monniken leiden in de schaduw van besneeuwde toppen een teruggetrokken leven.

Informatie over Lhuentse

Beste foto's & tips van Lhuentse

'442946' door Rhodaxx '442946' door Rhodaxx

BhutanLhuentse

BhutanLhuentse

Contact met de...monn

Rhodaxx

In het klooster Lhuentse Dzong ontmoette ik de monniken van een van de meest afgelegen kloosters van Bhutan. Omringd door steile ravijnen aan bijna alle kanten, torent het klooster uit over de Kuri Chu vallei. Ongeveer honderd monniken leven in de schaduw van besneeuwde toppen een teruggetrokken leven. Een aantal monniken vond het leuk om even te praten, zo oefenen zij de Engelse taal. Ook met deze monnik maakte ik een praatje, echter toen ik hem fotografeerde na zijn toestemming, werd ie een tikje verlegen.

'417042' door Rhodaxx '417042' door Rhodaxx

BhutanLhuentse

BhutanLhuentse

Ontmoeting met...monn

Rhodaxx

In het klooster Lhuentse Dzong ontmoet je de monniken van een van de meest afgelegen kloosters van Bhutan. Omringd door steile ravijnen aan bijna alle kanten, torent het klooster uit over de Kuri Chu vallei. Ongeveer honderd monniken leven in de schaduw van besneeuwde toppen een teruggetrokken leven.

'374853' door willem1964 '374853' door willem1964

BhutanLhuentse

BhutanLhuentse

Apen

willem1964

Gewoon langs de weg. En niet "tam". Een ware lust dus. Want daar waar apen in andere landen je auto bespringen om alles mee te nemen was los zit, lijken in Bhutan ook de apen nog niet gewend te zijn aan toeristen. En daardoor heb je voor deze plaatjes niet altijd even veel tijd om te "schieten".

Laat kaart zien