Hoger toeristentarief Bhutan image
Jan-Petra

Hoger toeristentarief Bhutan

Buitenlandse bezoekers die volgend jaar Bhutan willen bezoeken, moeten extra geld uittrekken. Het land wil het dagelijkse bedrag dat toeristen minimaal in het land moeten uitgeven, verhogen met vijftig dollar.

Het Tourism Council of Bhutan (TCB) heeft besloten om het tarief voor toeristen van 200 dollar naar 250 dollar te verhogen. Maar het herziene tarief zal alleen geldig zijn in het hoogseizoen. 'Het zal tweehonderd dollar blijven in het laagseizoen en de andere kortingen, toeslagen en royalty's blijven hetzelfde', aldus het TCB.

Gecontroleerd toerisme
Bhutan zorgt voor gecontroleerde toerismeontwikkeling om haar rijke natuur en cultuur te beschermen. Het land laat maar zo'n 5000 toeristen toe binnen haar grenzen. De stijging in het dagelijks tarief is verwelkomd door de Bhutaanse touroperators. De Association of Bhutanese TourOperators (ABTO) zegt dat het herzien van de prijzen de touroperators helpt om beter met de inflatie om te gaan.

Goede zet
'Wanneer we kijken naar de inflatiegevoelige natuur van de nationale economie en de daling van de dollarkoers in de afgelopen maanden, is een verhoging van het tarief noodzakelijk', aldus Sangay Wanchuk, manager bij Etho Meto Tours and Treks. Daychen Penjor, directeur van Diethelm Tours and Travels, is het daar mee eens. 'Het is een goede zet. Touroperators zullen in staat zijn de inflatie beter te bestrijden.'

Foto: mathilde.reisreporter.nl