Supertrucs: Zo regel je góéde koffie in het vliegtuig image

Supertrucs: Zo regel je góéde koffie in het vliegtuig

Zeg eerlijk; koffie en vliegreizen gaan niet samen. Wij hebben er iets op gevonden: twee eenvoudige en trefzekere travel hacks, waarmee je gewoon langs de beveiliging komt met kwaliteitskoffie.


Vind jij de koffie in het vliegtuig ook niet te zuipen? (Foto: Tyler Nix, Unsplash)

Vind je de waterige koffie in het vliegtuig niet te zuipen, en Starbucks te duur? Probeer het dan eens met onze twee oplossingen:

Doe-het-zelf-trucje voor goede koffie

Alles wat je nodig hebt is een mok en een theebal of infuser, met daarin voldoende gemalen koffie voor tenminste één kopje. Vraag de steward(ess) vervolgens voor kokend water en laat de koffie trekken. Zo’n theebal of infuser heb je al voor één euro. 

Gadget voor goede koffie

De geavanceerdere reiziger gaat waarschijnlijk liever voor deze tweede optie: de Minipresso van WACACO. Met dit draagbare koffiemakertje in broekzakformaat, produceer je in een handomdraai espresso van topkwaliteit. Je drijft de gadget aan met de hand en je hebt er dus geen elektriciteit voor nodig. Alles wat je nodig hebt, is heet water. Meestal loopt de vliegtuigcrew zelf al rond met heet water voor thee, dus dat is geen enkel probleem. Hij past bovendien met gemak in je handbagage, komt probleemloos langs de beveiliging en als we de producent moeten geloven, draagt vrijwel elke steward(ess) er eentje in zijn/haar eigen reistas. Je hebt er al eentje voor € 49,95. Tien keer naar Starbucks, en je hebt je geld al terugverdiend. Er is nu ook een nóg kleinere versie, de Nanopresso voor € 65,95. Zo werkt het apparaatje: