Je eigen alcohol drinken in het vliegtuig? 5 regels image
Lkoedam

Je eigen alcohol drinken in het vliegtuig? 5 regels

Moet kunnen toch, een borreltje tijdens het vliegen? Wij zijn erachter gekomen dat het volkomen legaal is om drank mee te nemen én op te drinken in het vliegtuig. Houd dan wel rekening met deze vijf regels.



Je weet wat ze zeggen hè: A drink a day keeps the doctor away ... (Foto: Reisreporter erictkindt)



1. Doe je voordeel met de 100 ml-regel



Gek op een bepaald likeurtje uit je woonplaats? Of verknocht aan een bepaalde wijn uit je vakantiestreek? Maak dan handig gebruik van de 100 ml-regel op vliegvelden. Want hoewel een grote fles alcohol niet door de veiligheidscontrole komt, mogen miniflesjes alcohol wél gewoon mee. Stop ze dan wel even in een plastic zakje ter inspectie.



2. Houd rekening met een overstap



De meest gangbare manier om aan alcohol te komen op het vliegveld, is door het aan te schaffen in de taxfree zone. Maar let wel: als je tijdens je overstap opnieuw door de beveiliging moet, ben je het kwijt.



3. Belangrijk: jezelf serveren is níét toegestaan



Hoe je dan wél aan je glas alcohol komt? Door het aan de crew te vragen. De crew aan boord van lange vluchten is bekend met dit verzoek. Maar houdt dus wel een oogje in het zeil door de alcohol zélf te schenken.



4. De fles moet leeg



Ben jij er op discrete wijze in geslaagd om een steward(ess) te vinden die jou je alcohol wilt serveren? Houd er dan rekening mee dat aangebroken flessen na de landing worden weggegooid. Beetje doordrinken dus. 



5. Schop geen stennis



De crew heeft het volste recht om te stoppen met het serveren van alcohol. Houd je consumptie en gedrag dus binnen de perken.