Zo zit je nóóit meer zonder wifi op het vliegveld image
Lkoedam

Zo zit je nóóit meer zonder wifi op het vliegveld

Effe lekker spelletjes spelen of vakantiehotspots googelen. Let’s face it: wifi op het vliegveld maakt je wachttijd een stuk draaglijker. Zo maak je wereldwijd verbinding.


Zeg eerlijk: wifi wordt steeds noodzakelijker op reis (Foto: Reisreporter liekewielders)

Traag, onbetrouwbaar of gelimiteerd tot vijftien minuten; veel vliegvelden bieden gratis wifi aan, maar de kwaliteit laat nog wel eens te wensen over. Gelukkig zijn er reizigers zoals Anil Polat, een computerbeveiligingsingenieur uit de Verenigde Staten, die op elk vliegveld dat hij aandeed de wachtwoorden van de snelste draadloze wifi-netwerken verzamelde. Maar belangrijker nog: hij spoorde andere reizigers aan om hetzelfde te doen. Het resultaat? Een wereldkaart met vrijwel álle betrouwbare en snelle wifi-wachtwoorden. Op dit moment staan er al meer dan 130 vliegvelden en vliegveldlounges op. Gebruik de zoomfunctie om in en uit te zoomen en klik op de luchthaven in kwestie om het wifi-wachtwoord te achterhalen.

Download de app

De wereldkaart is nu ook beschikbaar in appvorm, genaamd WiFox. Beschikbaar voor zowel Apple als Android

Disclaimer: We hebben de app zelf niet getest. Aankopen op eigen risico. Vertrouw je het niet? Noteer de wachtwoorden die je nodig hebt dan vóór vertrek. Je vindt ze terug in bovenstaande kaart. Of browse naar dit artikel met een open wifiverbinding op je bestemming.