Dé foto- en videonieuwtjes van 2018 image
Lkoedam

Dé foto- en videonieuwtjes van 2018

Lights, camera, action! Wil jij in 2018 de blits maken met je foto- en videografie? Speel dan in op de volgende trends.



Ook een kunstwerkje maken van je reis? Houd deze trends dan in de gaten (Foto: Reisreporter Bowral)



360 graden



Je staat boven op een berg en het uitzicht is naar alle kanten even mooi. In welke richting maak jij je foto? In alle tegelijk! Met de Virb 360 van Garmin fotografeer en film je met één druk op de knop in 360 graden. Hij is ook nog eens waterdicht. 5,7K resolutie en 4K stabilisatie, vanaf € 800, garmin.com. De 360fly 4K van het merk 360fly is iets minder scherp (en duur) en zeer geschikt voor het opnemen van buitensportactiviteiten, zoals skiën, vanaf € 429, 360fly.com.



Polaroid



Als snorren, pilotenbrillen en wielrenfietsen weer in de mode kunnen raken, dan kan de ouderwetse Polaroid-camera dat ook. Al is hij er technologisch wél iets op vooruit gegaan. Zo print je je telefoonfoto’s met behulp van de Prynt Pocket direct uit op fotopapier. Superleuk presentje voor een local. Alleen beschikbaar voor iPhone, vanaf € 170, prynt.co. Ook leuk: de SELPHY cp1300 van Canon, een draagbare wifi-fotoprinter (18 x 13 x 6 cm.) waarmee je hoge kwaliteit foto’s print vanaf je smartphone of tablet. Voor iOS en Android, vanaf € 109, canon.nl.



Augmented reality



Herinner jij je de wereldwijde Pokémon Go-rage nog, waarbij met name jongeren op straat en in parken op zoek gingen naar fictieve wezens uit de populaire Japanse tekenfilmserie? Deze mobiele Pokémon-app is een voorbeeld van augmented reality, oftewel het realistisch weergeven van digitale objecten. Nu het Harry Potter Go-spel op komst is, zal de rage in 2018 weer aantrekken. Wat zou de volgende stap zijn, na virtual en augmented reality?