Dit is nieuw op het gebied van wandelschoenen. Zes types image
Lkoedam

Dit is nieuw op het gebied van wandelschoenen. Zes types

Of het nu een stevige wandelschoen is voor in de bergen of een comfortabele sneaker voor in de stad; wij beseffen als geen ander hoe belangrijk goed schoeisel is op reis. En daarom houden we de laatste technologieën en snufjes op schoenengebied nauwlettend in de gaten.



Voor als een rivier je natuurpad kruist: de Westward Waterproof Boot (Foto: © KEEN Footwear)



Voor in de onbewoonde wereld …



Ben jij een outdoorfanaat?



Wat vind jij belangrijk in een wandelschoen? Voor ons is waterbestendigheid bijvoorbeeld een essentieel punt. Er is niets irritanter dan een beekje oversteken en twee uur lang in vochtige schoenen rondlopen. Wat dat betreft springt de Westward Waterproof Boot van KEEN ertussenuit. Deze schoen van leer, canvas en suède is uitgerust met KEEN.DRY, een ademend materiaal dat wél water uitscheidt, maar niet binnenlaat. Vanaf € 140, keenfootwear.com.



Ben jij een alleskunner?



De Renegade GTX MID van LOWA is het Zwitserse zakmes onder de wandelschoenen. Ga maar na: hij is uitgerust met een Vibram® Evo-zool voor blijvende stabiliteit, een uniek Monowrap®-frame voor extra veel (zij)steun en een Gore-Tex® voering die water buitenhoudt en de temperatuur in de schoen reguleert. Alsof je in een comfortabel, zacht wolkje stapt. Wedden dat je ’m zelfs ná een lange, klamme hike niet meer uit wilt doen? Vanaf € 171, lowa.nl.



Ben jij een trendsetter?



Oké, we hebben al vastgesteld dat je geen held op sokken bent. Al kun je vanaf nu ook op je sokken de buitenlucht in. En wel met Skinners, een op het eerste oog doodnormale sportsok met schoenenzool. De Skinners-zool is zelfs zó sterk dat je ermee op scherpe rotsen (en LEGO-blokjes) kunt staan. Bruikbaar tijdens vrijwel alle fysieke activiteiten. Voor op je kerstverlanglijstje. Vanaf €50, skinners.cc.





Het Zwitserse zakmes onder de wandelschoenen: de Renegade GTX MID (Foto: © LOWA)



Voor in de bewoonde wereld …



Ben jij een citytripper?



Ken je dat futloze gevoel in je voeten na een dagje rondrennen in een nieuwe stad? Het populaire schoenenmerk Timberland verzon er iets op: een drielaagse Sensorflex™-zool, bestaande uit een stevige bovenlaag, een zachte tussenlaag en een harde buitenzool met diepe groeven. En dat alles in een modieus jasje. Comfortabel én stijlvol dus; ideaal voor jouw volgende citytrip. Vanaf € 80, timberland.nl.



Ben jij een casual avonturier?



Laat het maar aan ons Nederlanders over om voor het minste of geringste de buitenlucht op te zoeken. Niet per se voor een bikkelharde natuurexpeditie, maar gewoon voor een ongedwongen park-, bos- of strandwandeling. Juist voor deze casual loper introduceert TEVA de Arrowood. Het idee: nét genoeg technologie in een hedendaags omhulsel. Het resultaat: een comfortabele, vederlichte (FloatLite™) en waterbestendige wandelschoen voor middelmatige inspanning. Vanaf € 120, teva-eu.com.



Ben jij een koukleum?



Als er één technologisch snufje is waar wij het warm van krijgen, is het wel de Digitsole-warmtezool, een soort verwarming voor je voeten. Download de app, stel de gewenste temperatuur in (tot maximaal 45°C) en de Digitsole-zooltjes in je schoenen doen de rest. Ook handig aan het appje: de stappenteller, afstandmeter en caloriechecker. Voeten als ijspegels zijn voorgoed verleden tijd. Vanaf € 200, digitsole.com.



Voor de casual loper: de comfortabele, vederlichte en waterbestendige Arrowood (Foto: © TEVA)