Vanaf nu gratis bij Wizzair: álle formaten handbagage image
Mmackintosh

Vanaf nu gratis bij Wizzair: álle formaten handbagage

In tegenstelling tot concurrerende airlines, zoals Ryanair, Easyjet en Transavia, ga je bij Wizzair niet bijbetalen maar níéts meer betalen voor je handbagage. Sterker nog: vanaf nu is het grootste formaat handbagage volledig gratis. Hierdoor wordt een citytripje naar Oost-Europa nóg goedkoper. Zo maak je gebruik van deze nieuwe handbagageregel.



Vlieg jij wel eens met Wizzair? Vanuit Eindhoven, bijvoorbeeld ... (Foto: Albert Lugosi, Flickr)

 

Oude handbagageregel

 

Voorheen mocht je gratis een handbagage item meenemen met een formaat van 42 x 32 x 25 cm. Dat moest dan wel onder je stoel passen. Voor een groter formaat van 55 x 40 x 23 cm. moest je bijbetalen.

 

Nieuwe handbagageregel

 

Vanaf nu mag je gratis een handbagage item meenemen met een formaat van 55 x 40 x 23 cm. Dit item mag niet meer dan 10 kg. wegen en hoeft niet onder je stoel te passen. Het toegestane gratis volume is hiermee 50% groter dan voorheen.

 

Je past de handbagageregel eenvoudig toe; selecteer je heen- en/of terugvlucht en kies ‘Geen’ ingecheckte bagage. De handbagage, die in het overzicht nog eens wordt weergegeven, wordt dan vanzelf inbegrepen. 

 

 

Het enige nadeel van deze nieuwe handbagageregel is dat niet alle handbagage in de cabinevakken past. Daarom zullen sommige handbagage items tijdens het boarden naar het ruim worden verplaatst. Wizzair adviseert in dit geval het volgende:

 

 

Als je voor € 5 à € 10 gebruik maakt van WIZZ Priority, mag je handbagage sowieso mee in de cabine én heb je recht op een extra tasje met een formaat van 40 x 30 x 18 cm.