Nieuw: gratis onbeperkt Netflixen in het vliegtuig image
Lkoedam

Nieuw: gratis onbeperkt Netflixen in het vliegtuig

Ben jij ook zo klaar met het zwaar verouderde filmaanbod aan boord van vliegtuigen? Dan gaat Netflix jou uit je lijden verlossen. Het is binnenkort namelijk mogelijk om je favoriete Netflix-series en -films gratis te streamen in het vliegtuig. Wedden dat die vlucht van vijftien uur zo een stuk draaglijker wordt?



Binnenkort hang jij er ook zo relaxt bij in het vliegtuig (Foto: Reisreporter ErwinenManon)



Streamingdiensten zoals Netflix worden nu nog geblokkeerd in vliegtuigen, omdat ze te zwaar wegen op de internetsnelheid. Maar door een aanpassing van Netflix gaat mobiel streamen vanaf 2018 aanzienlijk minder verbruiken én kosten. Netflix gaat er dan ook vanuit dat airlines als tegenprestatie gratis wifi aan boord gaan aanbieden, wat de algehele vliegervaring ten goede zal komen. Netflixen tijdens de vlucht is nu al mogelijk aan boord van Virgin America-vluchten, wordt vanaf 2018 geïntroduceerd in vliegtuigen van de overige Amerikaanse airlines en waait naar verwachting daarna over naar Europese luchtvaartmaatschappijen. Concreet betekent dit dus dat we vanaf volgend jaar naar hartelust Netflix-series en -films kunnen streamen in DVD-kwaliteit. Alles wat je als passagier hoeft te doen is inloggen op het gratis wifi-netwerk. Dat moet dan wel met je eigen apparaat, zoals een mobiele telefoon, tablet of laptop.



Netflix-account



Heb jij al een Netflix-account? Dan is dit een mooie gelegenheid om aan die serie te beginnen waar je nog niet aan toe was gekomen. Heb jij nog géén account? Dan kun je vast meekijken op het apparaat van je reisgenoot of als extra gebruiker inloggen met het account van een vriend of vriendin. Netflix zelf hoopt mensen die nog geen account hebben warm te maken voor een abonnement door 30 dagen trials aan te bieden.